Komolyan

Híres cigányok fotókon

2010. november 16. | Baranyi Laura

Híres roma művészeket fényképezett le Molnár István Gábor. A tárlat állandó kiállításként látható a Rádió C-ben, Budapesten, a VIII. kerületben.

A képeken a fotóművész neves muzsikusokat, költőket, írókat és festőket örökített meg, közülük többen eljöttek a megnyitóra is. Ezen az esztéta Bakács Tibor Settenkedő a művész érzékeny képi fogalmazásáról, alázatról és finomságról beszélt. A költő Kovács József ’Hontalan’ ismételten arra hívta fel a figyelmet: a cigány művészek fontos feladata, hogy példát mutassanak a többieknek. A megnyitó egyik érdekességeként az érdeklődők személyesen is találkozhattak a fotóművész néhány modelljével.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

További cikkek a rovatból
Tartanak a jobbikos mosóportól Tartanak a jobbikos mosóportól
"Tisztítsuk meg a közéletet" - ilyen, és ehhez hasonló szöveggel ellátott mosóport osztottak jobbikos aktivisták a választás előtt. Tarcalon jártunk, olyan romáknál, akik kaptak az ingyen tisztítószerből, de vagy nem akarják, vagy nem merik használni azt.
Magyarország első cigány iskolája Magyarország első cigány iskolája
Tanodát és emlékházat avattak a Fejér megyei Bicskén. Az épület egykor az ország első cigányi skolája volt, ahol Kerecsendi-Kiss Márton író tanított 1938-tól. Az önkormányzat 2011-ben zárta be az épületben működő óvodát, amelybe kizárólag halmozottan hátrányos és hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyerek járt. Most negyven diákja van az új tanodának. Nézze meg videónkat!
Cigánygyerekek rajzai az Európa Pontban Cigánygyerekek rajzai az Európa Pontban
Roma gyermekek rajzait tekinthetik meg az érdeklődők az Európa Pontban, a budapesti Millenáris Parkban. A szervezők fontosnak tartják a különböző kisebbségekhez tartozó fiatalok művészetét bemutatni, ezért és kiállítóhelyet biztosítanak a számukra.
Filmekkel az emberi jogokért Filmekkel az emberi jogokért
Negyedik alkalommal rendezte meg az Emberi Jogi Filmnapot a budapesti Brit Nagykövetség a Toldi moziban . A fél napon át tartó eseményen az érdeklődők a filmek mellett szakértőkkel beszélgethettek emberi jogi kérdésekről.
Lencsevégen a diszkrimináció  Antirasszista Világnap 2014 Lencsevégen a diszkrimináció Antirasszista Világnap 2014
Március 21-e az Antirasszizmus Világnapja. Ezt a dátumot 1966-ban jelölte ki az ENSZ, emléket állítva az 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott, apartheid ellenes demonstráció hatvankilenc áldozatának.
Kesztyűgyári menedék Kesztyűgyári menedék
Csámpai Rozi a VIII. kerület közepén próbálja menteni a gyerekeket, vagyis elérni azt, hogy ne csavarogjanak, "bandázzanak" az iskola után. Tanítja, neveli őket, a gyerekek pedig otthon érzik magukat nála.
Az ORÖ több mint 100 millió forint kap kampányra Az ORÖ több mint 100 millió forint kap kampányra
Március 21-én 16 óráig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok, akik az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségi listájára akarnak szavazni. Az eddigi regisztrációk alapján több mint 100 millió forintot kap az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) kampányra. Ahhoz, hogy a nemzetiségi listák első helyén szereplő jelöltek szószólóként kerüljenek a parlamentbe, elég egyetlen szavazat.
Falakat döngető festmények Falakat döngető festmények
Kállai Henrik neve igazán jól cseng a kiállításszervezők körében. A kortárs művészet kiemelkedő alakjának tartják, akinek a festményeit az Rs9 galériában csodálhattuk meg.
Roma fiatalok Londonban I. Roma fiatalok Londonban I.
Balogh Csaba öt éve ment ki Londonba, egy jobb élet reményében. Terveiről, munkájáról mesélt a fiatalember, aki idehaza gyerekkorát a berkeszi és tiszadobi nevelőotthonban töltötte. Nézze meg videónkat!
Rendpárti ellenőrzések Miskolcon – Jogvédők az ombudsmanhoz fordultak Rendpárti ellenőrzések Miskolcon – Jogvédők az ombudsmanhoz fordultak
Tíz hónap alatt negyvenöt alkalommal tartott közös ellenőrzést a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MÖR) társhatóságokkal, közszolgáltatókkal a város főként romák lakta, elgettósodott részein, rendőri biztosítás mellett. A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakértői szerint ez alapjogokat sért, ezért közös beadvánnyal fordultak az alapvető jogok biztosához, hogy vizsgálja ki a megfélemlítő, kifejezetten a mélyszegénységben élőket érintő ellenőrzéseket – olvasható a két szervezet közös közleményében.
Blogok
Nótár Ilona blogja
Zenei örökség Születésnapra
Bogdán Péter blogja
Szavaztál az MCP-re? Álom

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink