BeszélgessünkKökény Attila blogja

Szerelmes vagyok a feleségembe

2011. szeptember 5. | Nótár Ilona

Ha mi összeveszünk, mert nem árulok el titkot, hogy nálunk is van olyan, szóval én elmegyek otthonról, vagy nem megyek haza aznap, akkor nemcsak a gyerekeim miatt térek vissza, hanem a feleségem miatt. Mert hiányzik. Szeretem. Vele akarok élni. Csaljam meg? Mert megtehetném. Százezrek várnak rám. Olyan facebookos üzeneteket írnak! Rendesen felkínálják magukat.

Elárulom, ezeket is a feleségem olvassa először, és megbeszéltük, hogy nem ír vissza nekik, figyelmen kívül hagyja. Ő nagyon okos asszony. Ha én megcsalnám, percek alatt híre menne. Egy fénykép a telefonnal, és már kész is. De nekem annyi időm van két fellépés között, amíg eljutok egyik helyről a másikra. Negyven perc a fellépés, és utazás tovább. Meg egyébként se tenném. Most adjak fel mindent néhány percért? Régen csak a pillanatra gondoltam, de már nem így vagyok ezzel. Megyek haza a családomhoz. És nekem ez kell. Ez tesz boldoggá. Ha csak a gyanúja is felmerülne, hogy a feleségem megcsal engem, azonnal elhagynám. Más után nem kellene. De emiatt nem aggódom. Mert nincs miért.
Most nagy dolog előtt állunk. Ha nálunk valami döntést kell hozni a családban, már nem megyünk megkérdezni a szüleinket, mint a régi cigányok. A feleségem se megy az anyjáékhoz. Mi együtt megbeszéljük, és döntünk. Senkire nem tartozik, hogyan. Ezt is szeretem a feleségemben. Hogy ő is ugyanígy gondolkodik.
Kaptam egy lehetőséget, hogy állnák a plasztikai sebészeti beavatkozás költségét nekem vagy egyik hozzátartozómnak. Megkérdeztem az Aranyomat. Neki tizenkét éve, a gyerekek megszületése óta van kötény hasa. Meg a mellimplantátumot is ki kellett volna már cserélni, mert lejárt az öt év, és ez még olyan, amit cserélni kell… Arany nagyon örült neki. Nem kérdezett senkit, csak együtt megbeszéltük. Persze nagyon fél, meg izgul, de hát régi vágya volt ez már neki, hogy eltűnjön onnan, ami nem kell. Gondolom, most sokan a fejükhöz kapnak. De nem kell félreérteni. Nem én mondtam neki, hogy meg kell csináltatnia, mert én így is szeretem őt. Hisz ő a gyermekeim anyja, azért olyan, mert őket szülte. Hogyne szeretném. De tizenkét év óta sötétbe szeretkezünk. Nem láttam őt azóta meztelen. Nem vesz fel bikinit, takargatja magát. Csak most az orvosnál láttam. Szegénykém eltakarta az arcát a két kezével, amikor behívott az orvos engem is… Ha neki jót tesz ez a műtét, örülök, ha meglesz. Habár megmondtam neki, hogyha akár csak az egyik vizsgálaton nem lesz jó az eredmény, azonnal leállítom az egészet. De minden rendben van.
Különben majd lehet látni a tévében is az egészet. A hasplasztikát. A mellműtétből semmit. Nem azért, mert ez nem szokás a cigányoknál, mert ez nem érdekel. Hanem mert az én feleségem melleit ne nézegesse senki rajtam kívül. Szerintem ezzel így lenne a legtöbb ember is. Legalábbis az én baráti körömből, most mindegy, hogy cigány vagy nem, ugyanígy gondolkodnak. A has, az tényleg más. Az csúnya, meg kell csináltatni, hogy mindenki lássa, milyen szép lesz…
Szeptember hetedikén lesz a műtét. Ötórás beavatkozás. Utána hat hétig szigorú ágynyugalom, pihenés kell neki. Én leszek a gyerekkel, egyedül. Én viszem őket iskolába, hazahozom őket, főzök, fürdetek. Kemény lesz, de megcsinálom. Tudok ám főzni, nem is akárhogy. Olyan pörköltet csinálok, hogy párja nincs…

További cikkek a rovatból
Cigány munkaerők a hazai szőlőkben Cigány munkaerők a hazai szőlőkben
Az utóbbi években igen sokszor látogathattam el sokszínű, érdekes borvidékeinkre. Természetesen nemcsak a szakmai dolgokról – fajtaválaszték, az évjáratok sajátosságai, hordóhasználat – érdeklődöm, de sosem felejtek el rákérdezni arra, hogy a borvidékeken élő nagyrészt munkanélküli, hátrányos helyzetű cigányságot tudják-e foglalkoztatni. Fontos a kérdés, hiszen gyakran mondják a borászok, hogy kevés az ember, aki elvégezné a munkát a szőlőben és a pincészeteknél. Mi pedig jól tudjuk, hogy a munkanélküli is sok.
Báj és vasakarat Báj és vasakarat
A Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes PR managere és művészeti szervezője kedves és közvetlen jelenség. Mindig jókedvű, sugárzik belőle az energia. Lakatos Lejlát eddig mindig a zenekar történéseiről, külhoni és hazai terveiről faggattuk Balog Zsolt kollégámmal, ezúttal őt magát szeretnénk bemutatni, hogyan került a táncművészettől a pedagógus életen keresztül a legfőbb szervezői pozícióba.
Vasgyúrás Kelemen Barnabással Vasgyúrás Kelemen Barnabással
Már elég hosszú ideje próbálkozom, hogy személyesen találkozhassak a Kossuth- és Gramophone- (és még sok más) díjas fiatal hegedűművésszel, Kelemen Barnabással. Eddig valahogy nem jött össze, Barna ugyanis nemcsak hazánkban örvend rendkívüli népszerűségnek, hanem a földgolyó számos más pontján is, ami rengeteg utazással jár. Néhány azonban az edzőteremben valaki gyúrta mellettem a vasat, az arca ismerős, de hirtelen nem tudtam, honnan. Aztán derengeni kezdett, és rákérdeztem: nem te vagy véletlenül Kelemen Barnabás?
Szertartások a halál után egy cigány családban Szertartások a halál után egy cigány családban
Eddig csak tanítottam erről a témáról. Néhányszor átéltem közeli családtagomnál a rítusokat, és végig is követtem őket, de soha nem váltam még szerves részévé.
Borok és történetek – Rosivall László professzorral Borok és történetek – Rosivall László professzorral
Rendhagyó találkozás az a mostani. Nem is igazán a sztorizásról szól, mint a többi írás ebből a sorozatból, inkább szakmai jellegű. De Rosivall László személyisége, közvetlensége még a bor egészségügyi hatásainak témáját is izgalmassá teszi. Tanú erre számos előadásának közönsége, emberek, akik igazán nem is igazán érdeklődtek korábban ilyesmi iránt.
Kiforrott egyéniség – Orsós Róbert, színész, híradós Kiforrott egyéniség – Orsós Róbert, színész, híradós
Még ha személyesen nem is, de Orsós Robit már a képzés előtt is ismertük mindannyian a köztévé híradójából. Jól felismerhető orgánum, profi stílus, karakteresség. Bár régebben nem volt sok lehetőségünk a beszélgetésre, mert a továbbképzés után Robi rendszerint rohant a stúdióba. A mai napig is nagyon elfoglalt, de szerencsére szakított rám egy kis időt…
Kovács Ilona fájó emlékére Kovács Ilona fájó emlékére
Két napja hívott telefonon. Szégyelltem is magam, mert én szoktam őt hívni, hogy ne neki kelljen költsége, de most ő keresett előbb. Visszahívtam gyorsan. Napok óta nem beszéltünk, ami ritkaság, mert szinte mindennap hívom, de: Mostanában napi húsz órát dolgozom, s aludni sincs időm – magyarázkodtam.
Megy a fesztivál Megy a fesztivál
Beszélgetés Szilvási István rendezvényszervező, zenésszel Aki a szavak embere, azzal nem könnyű interjút készíteni, mert legszívesebben ő vinné a beszélgetés fonalát. Nyíltszívű, mindenki iránt nyitott ember. Különleges képességét, mely a munkájának alapfeltétele, mesteri szinten űzi: tud szeretni és meg tudja szerettetni magát bárkivel. Érti az emberek nyelvét, nyelvi korlátok nélkül. Képes hatni rájuk. Ha nekem kéne megnevezni a szakmáját, azt mondanám: hangulatmester. Mások zenekarvezetőként, menedzserként, alapítványvezetőként, rendezvényszervezőként vagy éppen családapaként, álmodozó örök fiatalként beszélnek róla.
Női szerepek egy cigány közösségben Női szerepek egy cigány közösségben
Elérkezett az ideje, hogy egy igazi roma nőt kérdezzek, Suha Nikolett jogászt az ő tradícióiról, szokásairól és családban elfoglalt szerepéről. Válaszai semmiképpen sem általánosíthatók, csupán általuk betekinthetünk az ő és családja életébe.
Gasztroangyalok a láthatáron Gasztroangyalok a láthatáron
Végre itt vannak a mi gasztroangyalaink! Alig vártam, hogy végre kérdezhessem őket, mert én is szenvedélyesen szeretek főzni, és régóta rebesgetik, hogy Tonte Barbara és Budai Zsani új gasztroblogot indít. El sem tudom képzelni, két ilyen tanult és világlátott fiatal lány vajon mit művel a konyhában, ha hozzáteszik a cigány szakácstudáshoz a különböző népek ízeit és kultúráját. Mindenesetre nagyon várom már az első recepteket és a kóstolót.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink