Műsoraink a Civil RádióbanRádiós műsorok

Sosi roma magazin-Civil Rádió/11.

2012. március 15. | Botos Nikolett
  • Tehetős férfiak feleségei árultak saját készítésű termékeiket jótékony célból a Kempinski szállodában egy nappal advent első vasárnapja előtt. A budapesti Inner Wheel Klub, amely Rotary Klub-tagok feleségeinek kezdeményezése, karácsonyi jótékonysági bazárt rendezett, hogy támogatást szerezzenek a rászorulóknak.

Az eseményen jelen volt Schmitt Pálné Makray Katalin, Schmitt Pál köztársasági elnök felesége, aki felhívta a figyelmet a jótékonykodás fontosságára.

Az Inner Wheel Clubnak szintén tagja Csűrös Karola, akit a nagyközönség a Szomszédok című teleregényből ismerhet.

Takács Rita az Inner Wheel Club tagja elmondta, hogy hogyan készültek a bazárra.

A jótékonysági rendezvényen a Tóth Aladár zeneiskola növendékei adtak koncertet.

A vásár bevételével a Vakok Batthányi intézetét, a Peter Cerny alapítvány, valamint az Autista alapítványt támogatják.

  • Kevés embernek adatik meg az a lehetőség, hogy saját szemszögéből mutathassa meg a világot az embereknek. Lakatos Erika fotóalbuma nem pusztán képek sorozata, hanem időutazás, a múltba és a jövőbe egyaránt.
    A Magyar Fotográfusok Házában mutatták be Lakatos Erika Roma Ikonok című fotóalbumát. A kötetben portrék sorozata látható, a képek különleges körülmények között készültek, és szinte odavarázsolták őket a könyv lapjaira. A fotók évek óta gyűltek, és Amerikában már nagy sikert és elismerést hoztak a roma származású művésznek. Szakértők szerint nem mindennapi albumról szól, amely első abban a tekintetben, hogy roma nyelven is megszólítja az olvasóját.  Összeállításunk a könyvbemutatón készült.

  • Egyre többen gondolják úgy, hogy külföldön vállalnak munkát, mert ott jobban megfizetik őket. Hranek Judit is emiatt hagyott itt csapot-papot, és próbált szerencsét Nagy-Britanniában.

Azt mondja, hogy sok a nehézség és a lelki vívódás, amivel kint nap, mint nap meg kell küzdenie az embernek, és ehhez jön még a honvágy. Judit másfél év után mégis úgy döntött, hogy haza jön, mert eddig bírta a szerettei nélkül.

  • Egyre nagyobb hangsúlyt helyez az Európai Unió a tehetséges roma fiatalok felkutatására, valamint azoknak a civil szervezeteknek a támogatására, amelyek ezekkel a gyerekekkel foglalkoznak. Egy bolgár kezdeményezés, az International Roma Integration Through Sport (IRIS) a közelmúltban elnyerte az Unió támogatását.

A projektben hat ország vesz részt azzal a céllal, hogy több figyelmet kapjanak a tehetséges roma sportolók. Magyarországot Mózes Zsuzsanna, a Polgár Alapítvány az Esélyekért elnevezésű civil szervezet munkatársa képviselte a nemzetközi eszmecserén. Vele készült a sosinet.hu interjúja.

  • Nevelőotthonban élő, illetve halmozott hátrányos helyzetű gyermekeket láttak vendégül Budapesten, a Symbol étteremben. A Gyermekétkeztetési Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg a Jótevő napot, amelynek keretében celebek szolgálták fel a finom fogásokat. Nézze meg, hogyan dolgozott alkalmi pincérként Gaál Noémi és Dudás Gergely.

Az éhező gyermekeket segítő civil szervezet az akciójával fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy az unióban Magyarországon vannak leginkább kitéve a szegénységnek a gyerekek. Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg 40 ezren éheznek, sokan közülük csak az óvodában, iskolában kapnak meleg ételt. Számukra a legnehezebb időszak a hétvége és az iskolai szünet időszaka.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi roma magazin-Civil Rádió/32.
- Bari Károly 60. születésnapját ünnepelték a közelmúltban, a Roma Parlamentben. Mi is részt vettünk az eseményen. - Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - Telt ház előtt mutatták be a közelmúltban, a Vörösmarty moziban a Független Színház Tollfosztás című darabjának filmes változatát. A Sosi a helyszínen járt. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra
Sosi roma magazin-Civil Rádió/31.
- Egy éves lett a C-street Rádió. A vezetővel, Jánoska Istvánnal beszélgetünk - Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Évadnyitó Gálaestet tartott a Roma Hungarikum Állami Művészegyüttes a Nemzeti Színházban, ahová mi is ellátogattunk.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/30.
- Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Radics Zsolt sokat köszönhet a Polgári alapítvány roma fiatalokat segítő tehetségmentő programjának. Hogy miről is szól ez a program, műsorunkból megtudhatják. - A közel egy éves Rigó Rádió létrehozta zenekarát, és ezzel egyidőben új szignál is született. A Jövőbeli tervekről beszélgettünk a tagokkal.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/29.
- Fellépett a BudapestBár Londonban az olimpia előtt - Készül Magyarország első cigány színpadi show műsora, ahová szereplőket keres az Esélyt a Kibontakozásra Kulturális és Szociális Alapítvány. Ezt követően két hegedűművésszel, elsőként - Dénes László Hegedűművész és hegedűtanárral beszélgetünk, majd - Lugosi Tibort hallhatják. Műsorunk végén a C-Street Rádió változásairól kérdezzük a vezetőt, Jánoska Istvánt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/28.
- Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - A nem rég alakult Balog Brothers két tagjával beszélgettünk a közeljövőben megjelenő lemezükről. - Vajda Norbert hegedűművésszel beszélgetünk Libanoni munkásságáról - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kíváncsiak. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/27.
- Minden évben augusztus 2-án emlékeznek meg a roma holokauszt áldozatairól. A fővárosban az idetartozunk facebook-csoport szervezi az ünnepséget. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Nemzetközi Vajdatalálkozót rendeztek a hétvégén, Budapesten. A Sosi a helyszínen járt. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/26.
- Radics Béla még csak hét éves, de a Csillag Születik című műsorban a produkciójára sokan emlékeznek még. A táncos lábú kisfiúval beszélgetünk. - Tarnaleleszen jártunk, ahol nagyon magas a munkanélküliség. A 70%-ban romák által lakott település lakóival beszélgettünk. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele. - Holnap, vagyis 2012. július 19-én kezdődik a Si Love is Love Fesztivál. Hogy milyen programokkal várják az érdeklődőket, műsorunkból megtudhatják.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/25.
- Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Ezt követően Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk pályafutásáról - Radics Gigi, a hatodik megasztár győztese nyitotta meg a Madách Musical Tánciskola évzáróját. A sosi a helyszínen járt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/24.
- Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el. - Végül Kállai Ernő hegedűművészt mutatjuk be önöknek.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/22.
- Meg van az idei év bárzongoristája. A sosi a helyszínen járt. - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kiváncsiak. - Oláh Vilmos hegedűművésszel beszélgettünk - Húsz éve vár befejezésre Berlinben a Nemzetiszocialista rezsim alatt meggyilkolt szintik és romák emlékműve. Az Európai Roma Kulturális Alapítvány célja, hogy végre méltó módon elkészülhessen az alkotás.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink