Zenés-táncos

Úton a csillagok közé – Vajon megasztár lesz Radics Gigi?

2012. május 15. | kutivili

Sok szakmabeliben és nem szakmabeliben vetődött fel a kérdés, amikor meghallották a tizenhat éves salgótarjáni lányt a Megasztár hatodik szériájának selejtezőjén. A közönség már akkor felállva, vastapssal és ovációval jutalmazta a lány dalát, a zsűri pedig szinte megbénult a meglepetéstől. A popszakmabeliek úgy emlegetik, mint az egyik legjobb magyar előadót, sőt Mester Tamás, a zsűri egyik tagja egyenesen úgy fogalmazott, hogy ilyen „világsztár alkatú” énekesnője még nem volt az országnak. De hétről hétre hallani, hogy a tizenhat éves művészre nemzetközi karrier vár, és hogy világszinten is az egyik legnagyobb tehetséggel megáldott előadó.

Gigi kifogástalanul teljesít, és ezzel kiharcolja a zsűri dicséreteit és a közönség támogatását egyaránt. A salgótarjáni lányra élete eddigi legnagyobb próbatétele vár május 25-én, ugyanis a Megasztár döntőjében kell számot adnia a képességeiről. Este kiderül, hogy ő lesz-e az Év hangja.

A döntőben maradt egyetlen vetélytársát, Szakos Andreát nagyon tehetségesnek és egyedinek tartja, ezért éjt nappallá téve gyakorol, készül, próbál, hogy a döntők döntőjén úgy teljesítsen, ahogy azt elvárják tőle, sőt még azt is szeretné túlszárnyalni.

Ép testben ép lélek…

…vallja a fiatal lány, aki sportolás és egészséges táplálkozás nélkül el sem tudja képzelni az életét. „Komoly súlyfelesleggel küszködtem, amiből egyszer elegem lett” – ekkor határozta el, hogy a korszerű életmódot nemcsak átmenetileg választja, hanem tartósan kitart mellette. A kitartó edzés és diéta következtében már elégedett a külsejével, de mint mondja, lételeme az a belső harmónia is, amelyet ettől az életmódtól kap. Magabiztosabb, energikusabb, mint korábban, és egész egyszerűen jól érzi magát a bőrében.

Fiúk hada

A fiúk már régóta körberajongják a tinédzser tehetséget, de eddig még soha nem volt barátja, most meg nincs rá ideje, mert megállás nélkül és eltántoríthatatlanul a zenei karrierjére koncentrál. Gigi ezt mindig kíméletesen közli az udvarlókkal. Persze nagyon jól esik neki a rengeteg dicséret, amelyet a tehetségén túl szépségével és kedvességével érdemelt ki.

A legnagyobb motiváció

Gigi számára a legnagyobb motiváció és inspiráció az édesapja, aki valaha zenész volt, de egy baleset miatt már nem tud énekelni. Álmait a lánya teljesíti be, s ennél nagyobb öröm nem is érhetné a büszke apát.

A múlt

Gigi kivételes tehetségét már hat-hét éves korában felismerték, és ahogy múlt az idő, rengeteget fejlődött. Sok fellépése volt, folyamatosan gyakorolt, képezte magát, elsősorban édesapja segítségével. A Megasztárba többször is jelentkezett, és bár mindig remekül teljesített, a zsűri mintha szándékosan késleltette volna. Érezhetően azt akarták, hogy Gigi még fejlődjön, és minél érettebben mutassa meg kivételes tehetségét. A verseny döntőjében végre eldől, hogy Gigi Megasztárként tud-e nekivágni az őt váró kemény, de sok örömöt adó karriernek.

További cikkek a rovatból
Karaván Família az Erzsébet téren Karaván Família az Erzsébet téren
A Karaván Família is színesítette a Budapesti Főutca Fesztivál és a Miénk a Belváros Főutcája nemrég megrendezett programsorozatát. Ellátogattunk az eseményre. Produkciójuk, mint látható, fergeteges hangulatú volt. Senki nem bírt megmaradni egy helyben, volt, aki énekelt vagy dúdolt, akadtak a közönségben olyanok is, akik táncra perdültek a Família zenéje hallatán. Több dal elhangzott a legutóbbi albumukról. A zenekar vezetőjével, Nagy Istvánnal erről is beszélgettünk.
Zeneművészet magas fokon – A Kállai család három generációja Zeneművészet magas fokon – A Kállai család három generációja
Kállai Kis Ernő sokkal nagyobb szenvedéllyel beszél fia és unokája eredményeiről, mint a sajátjáról. A világszerte klarinétkirályként ismert, Liszt-díjjal és Arany Érdemkereszttel kitüntetett Kállai Kis Ernővel visszamentünk egy kicsit az időben, kezdve az első közös játéktól a fiával, az unokája nemzetközi sikereinek érintésével egészen addig, mikor is teljesen véletlenül kapcsolatba került a klarinéttal.
Sikerre ítélt együttműködés Sikerre ítélt együttműködés
Frido Diepeveenel már sokszor beszélgettünk, elkísértük muzsikálni is. Megtapasztaltuk, mennyire elkötelezettje műfajnak, és megvan benne a kellő alázattal is, hogy folyamatosan tudjon fejlődni. Ennek érdekében vesz leckéket a cigányzene egy jeles képviselőjétől, ifj. Kállai Kis Ernőtől.
Egy bohém virtuóz – Rigó János prímás Egy bohém virtuóz – Rigó János prímás
Sorozatunkban olyan népszerű emberekre hívjuk fel a figyelmet, vagy olyanokra emlékezünk — akár különösebb apropó nélkül –, akik a világ előtt a magyarok hírnevét öregbítették, és csak mi hangsúlyozzuk ki, hogy magyarok és romák. Sportolók, művészek, vagy ahogy hozzáfűzni szokás: kőfaragók és balett-táncosok. Most Rigó Jánosra emlékezünk.
Ilyen a zongora! Hangszerbemutató Balázs Jánossal Ilyen a zongora! Hangszerbemutató Balázs Jánossal
»A hangszerek világa« koncertsorozat keretében Balázs János zongoraművész tartott »hangszerismerkedőknek« szóló délutánt április 26-án szombaton. A Jakobi László hangversenyrendező által szervezett sorozat „tanévzárójára” stábunk is ellátogatott. Jó volt látni, hogy a fiatal művész mennyire ért a gyermekek nyelvén. Szórakoztatóan mesélt a hangszer történetéről, bevonta a gyerekeket a beszélgetésbe, sőt még a zongorajátékba is. A lurkók nagyon élvezték, gyorsan elrepült az egy óra, a folytatásra most néhány hónapot várniuk kell.
Zenével az emlékmű megépítése ellen Zenével az emlékmű megépítése ellen
A budapesti Szabadság téren, a tervezett német megszállási emlékmű ellen tiltakozó kordonbontókat egy alkalmi koncerttel ajándékozta meg Surányi Judit és csapata, egy flash mob keretében. A szomorú dalt fiatal roma muzsikusok adták elő. Nézze meg a helyszínen készült videónkat!
Komoly manőverek csellón – Duka Elemér csellista Komoly manőverek csellón – Duka Elemér csellista
Nagy élmény olyasvalakit élőben hallgatni, aki a hegedű jóval nagyobb méretű testvérén olyan virtuozitással játszik, mintha az egy félkezes, könnyen „bejárható” hangszer lenne. Duka Elemér nem véletlenül ismert és elismert zenésze napjaink pezsgő komolyzenei életének. Csellójátéka kristálytiszta, virtuóz és könnyed.
Türelmes srác Türelmes srác
Lassan már egy éve, hogy Farkas Zsolt megnyerte az Ének iskolája című tévés tehetségkutató versenyt. A fiatalember most 15 éves, és az utóbb egy esztendeje azzal telt, hogy fellépett jó néhány koncerten. Egy budapesti szórakozóhelyen találkoztunk vele, ahol az új lemezéről is énekelt.
Vérprofizmus több szólamban – Vörös Tamás cimbalmos Vérprofizmus több szólamban – Vörös Tamás cimbalmos
Vörös Tamás olyan könnyedséggel, és vérprofi pontossággal játszik a milliónyi húrból álló cimbalmon, ami nagyon nagy ritkaság. Bár a hegedű volt a legelső hangszere, mégsem az lett az igazi, de az első találkozás a cimbalommal egyértelmű és mindent eldöntő volt számára.
Somnakaj Somnakaj
Több ismert hazai művész előkészítő munkája nyomán megszületett az első roma sorsjáték, a Somnakaj. Mi az egyik nyilvános próbán jártunk. Az ősbemutató a Művészetek Palotájában lesz április 4-én, este héttől. Nézze meg videónkat!
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink