Zenés-táncos

„Radics Gigi világsztár lesz”

2012. július 4. | kutivili

– mondta Andy Vajna, akit arról kérdezett a Bors riportere, mennyi esélye van a lánynak a külföldi karrierre. Az ismert producer gondolataira később visszatérünk, előtte azonban szerkesztőségünk nevében gratulálunk Radics Giginek, aki a hazai Megasztár történetének legfiatalabb győztese.
Gigi a verseny lezárulása óta egyre nagyobb sikereket ér el. Egyelőre még energikus, lendületes, de már sűrűn hangoztatja, hogy azért szeretné majd kipihenni magát, ha lesz rá mód. Múlt szombaton fellépett a Montreux-i Jazz Fesztiválon, ahová is a zenészlegenda, Quincy Jones hívta meg. A muzsikus állítólag rögtön beleszeretett a magyar lány hangjába, amit felvételen hallott meg, így aztán új kedvence néhány napja élőben nyűgözhette le a híres zenészt. Gigi írt néhány sort rajongóinak a fesztiválról: „Sziasztok, itt vagyok Svájcban, elképesztő milyen szép ez a hely, eddig talán csak a tévében láttam ehhez hasonlót. Mögöttem a Genfi-tó, a túlsó part utáni hegyek tetején látszik, hogy milyen havas. Nagyon izgatott vagyok, este fellépek, szorítsatok.” Ezt pedig már a fellépése után, megkönnyebbülve mondta: „Óriási élményekben volt részem, ez az egész olyan volt, mint valami tündérmesében, hamarosan minderről beszámolok.”
A világhírű eseményen részt vett zenészhírességek és producerek közül sokan megerősítették, hogy a magyar kislány adottságai zseniálisak, és nemzetközi karrierje már el is kezdődött . A Megasztár nyertese hamarosan Los Angelesben lép fel, itt veszik majd fel első dalát is.
Visszatérve Andy Vajna véleményére: amikor meghallotta Gigit a Megasztárban, így nyilatkozott: „A tizenöt éves énekesnőre olyan karrier vár, mint Whitney Houstonra. Téves az az elképzelés, hogy egy pályakezdő tehetségnek mecénásra van szüksége, aki pénzeli, és aki kapcsolatai révén olyan társaságba viszi, ahonnan gyakorlatilag minden ajtó nyitva van. Giginek sem erre van szüksége. Ő kivételesen tehetséges, fantasztikus a hangja, és az is, ahogy bánik vele. Neki nem lesz másra szüksége, mint rengeteg kitartásra, elhivatottságra, szorgalomra és hitre. Ha elhiszi, hogy belőle akár egy új Whitney Houston is lehet – és erre minden adottsága megvan egyébként –, akkor az is lesz, akár itthon énekel, akár Amerikában.”
Nemsokára ellátogatunk a leendő világsztár egyik próbájára, ahonnan terveink szerint videós anyaggal jelentkezünk.

További cikkek a rovatból
Karaván Família az Erzsébet téren Karaván Família az Erzsébet téren
A Karaván Família is színesítette a Budapesti Főutca Fesztivál és a Miénk a Belváros Főutcája nemrég megrendezett programsorozatát. Ellátogattunk az eseményre. Produkciójuk, mint látható, fergeteges hangulatú volt. Senki nem bírt megmaradni egy helyben, volt, aki énekelt vagy dúdolt, akadtak a közönségben olyanok is, akik táncra perdültek a Família zenéje hallatán. Több dal elhangzott a legutóbbi albumukról. A zenekar vezetőjével, Nagy Istvánnal erről is beszélgettünk.
Zeneművészet magas fokon – A Kállai család három generációja Zeneművészet magas fokon – A Kállai család három generációja
Kállai Kis Ernő sokkal nagyobb szenvedéllyel beszél fia és unokája eredményeiről, mint a sajátjáról. A világszerte klarinétkirályként ismert, Liszt-díjjal és Arany Érdemkereszttel kitüntetett Kállai Kis Ernővel visszamentünk egy kicsit az időben, kezdve az első közös játéktól a fiával, az unokája nemzetközi sikereinek érintésével egészen addig, mikor is teljesen véletlenül kapcsolatba került a klarinéttal.
Sikerre ítélt együttműködés Sikerre ítélt együttműködés
Frido Diepeveenel már sokszor beszélgettünk, elkísértük muzsikálni is. Megtapasztaltuk, mennyire elkötelezettje műfajnak, és megvan benne a kellő alázattal is, hogy folyamatosan tudjon fejlődni. Ennek érdekében vesz leckéket a cigányzene egy jeles képviselőjétől, ifj. Kállai Kis Ernőtől.
Egy bohém virtuóz – Rigó János prímás Egy bohém virtuóz – Rigó János prímás
Sorozatunkban olyan népszerű emberekre hívjuk fel a figyelmet, vagy olyanokra emlékezünk — akár különösebb apropó nélkül –, akik a világ előtt a magyarok hírnevét öregbítették, és csak mi hangsúlyozzuk ki, hogy magyarok és romák. Sportolók, művészek, vagy ahogy hozzáfűzni szokás: kőfaragók és balett-táncosok. Most Rigó Jánosra emlékezünk.
Ilyen a zongora! Hangszerbemutató Balázs Jánossal Ilyen a zongora! Hangszerbemutató Balázs Jánossal
»A hangszerek világa« koncertsorozat keretében Balázs János zongoraművész tartott »hangszerismerkedőknek« szóló délutánt április 26-án szombaton. A Jakobi László hangversenyrendező által szervezett sorozat „tanévzárójára” stábunk is ellátogatott. Jó volt látni, hogy a fiatal művész mennyire ért a gyermekek nyelvén. Szórakoztatóan mesélt a hangszer történetéről, bevonta a gyerekeket a beszélgetésbe, sőt még a zongorajátékba is. A lurkók nagyon élvezték, gyorsan elrepült az egy óra, a folytatásra most néhány hónapot várniuk kell.
Zenével az emlékmű megépítése ellen Zenével az emlékmű megépítése ellen
A budapesti Szabadság téren, a tervezett német megszállási emlékmű ellen tiltakozó kordonbontókat egy alkalmi koncerttel ajándékozta meg Surányi Judit és csapata, egy flash mob keretében. A szomorú dalt fiatal roma muzsikusok adták elő. Nézze meg a helyszínen készült videónkat!
Komoly manőverek csellón – Duka Elemér csellista Komoly manőverek csellón – Duka Elemér csellista
Nagy élmény olyasvalakit élőben hallgatni, aki a hegedű jóval nagyobb méretű testvérén olyan virtuozitással játszik, mintha az egy félkezes, könnyen „bejárható” hangszer lenne. Duka Elemér nem véletlenül ismert és elismert zenésze napjaink pezsgő komolyzenei életének. Csellójátéka kristálytiszta, virtuóz és könnyed.
Türelmes srác Türelmes srác
Lassan már egy éve, hogy Farkas Zsolt megnyerte az Ének iskolája című tévés tehetségkutató versenyt. A fiatalember most 15 éves, és az utóbb egy esztendeje azzal telt, hogy fellépett jó néhány koncerten. Egy budapesti szórakozóhelyen találkoztunk vele, ahol az új lemezéről is énekelt.
Vérprofizmus több szólamban – Vörös Tamás cimbalmos Vérprofizmus több szólamban – Vörös Tamás cimbalmos
Vörös Tamás olyan könnyedséggel, és vérprofi pontossággal játszik a milliónyi húrból álló cimbalmon, ami nagyon nagy ritkaság. Bár a hegedű volt a legelső hangszere, mégsem az lett az igazi, de az első találkozás a cimbalommal egyértelmű és mindent eldöntő volt számára.
Somnakaj Somnakaj
Több ismert hazai művész előkészítő munkája nyomán megszületett az első roma sorsjáték, a Somnakaj. Mi az egyik nyilvános próbán jártunk. Az ősbemutató a Művészetek Palotájában lesz április 4-én, este héttől. Nézze meg videónkat!
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink