Egyebek

Felhívás

2012. október 29. | admin

A Romédia Alapítvány szervezésében egy nagyszabású, különleges kulturális esemény fog megvalósulni november 6-án (kedden) a Művészetek Palotája hangversenytermében.
Különleges, mert a hazai roma társadalom egy koncert keretében kínálhat lehetőséget a nagyközönség számára, hogy közösen emlékezzünk a II. világháborúban elpusztított roma és nem roma áldozatokra.

A koncert már címében is egyértelműsíti, hogy emlékezet-eseményre érkeznek majd a nézők: Auschwitz-rekviem a címe Roger “Moreno” Rathgeb szinti roma zeneszerző művének, amit a Frankfurti Roma és Szinti Filharmonikus Zenekar fog megszólaltani, magyar szólistákkal és kórussal kiegészülve.

A koncert sikeres megvalósításához 150 roma önkéntes közreműködésére van szükségünk.
Nem kell szöveget tanulni, nem kell énekelni, sőt táncolni sem kell.
Egyszerű, de mégis méltóságteljes feladat fog várni arra a 150 jelentkezőre, akik bátran vállalják, hogy arcukat adják a kivételes este megvalósításához.

Ha szeretnél részt venni ezen a rendkívüli kulturális, művészeti eseményen, és szívesen tennél azért, hogy a hazai roma társadalom méltóságteljes és felemelő koncert-élményt hozzon létre úgy a koncertteremben ülőknek, mint a koncertet a TV képernyőin keresztül követőknek, úgy ne habozz, és jelentkezz Csányi Krisztinánál, aki a további részleteket levélben fogja elküldeni számodra!

Legfontosabb tudnivalók:
- a koncert november 6-án (kedd) 19.30-kor kezdődik.
- a koncertre próbát aznap tartunk 16.00-18.00 között így nem fog ütközni a részvétel az iskolai/munkahelyi elfoglaltságokkal.
- a jelentkezők ingyenesen vehetnek részt a hangversenyen

További infók a jelentkezést követően!
Jelentkezés a csanyi.krisztina@kretakor.eu címen, tárgy: Rekviem.

További cikkek a rovatból
Karaván Família az Erzsébet téren Karaván Família az Erzsébet téren
A Karaván Família is színesítette a Budapesti Főutca Fesztivál és a Miénk a Belváros Főutcája nemrég megrendezett programsorozatát. Ellátogattunk az eseményre. Produkciójuk, mint látható, fergeteges hangulatú volt. Senki nem bírt megmaradni egy helyben, volt, aki énekelt vagy dúdolt, akadtak a közönségben olyanok is, akik táncra perdültek a Família zenéje hallatán. Több dal elhangzott a legutóbbi albumukról. A zenekar vezetőjével, Nagy Istvánnal erről is beszélgettünk.
Navracsics a pánikoló fiatalok védnöke
„A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igyekszik olyan utakat kiépíteni, amelyek segítik a fiatalokat pályaválasztáskor” – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Kapunyitási Pánik Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón.
Borászok útkeresőben
A nemzetközi szakértők remek véleménnyel vannak hazánk borairól, de egyre többet hallani azt is, hogy borászaink útkeresésben vannak, és a legtöbben külön irányba indulva keresik a helyes utat. Most rendhagyó módon nem borásszal, hanem Kovács Antal, örökös sommelier magyar bajnokkal beszélgetünk erről.
37 fokos lázban
Boszorkányok márpedig vannak. Nem sikerült elégetni az összeset, hiába, hogy Magyarországon a témával foglalkozó könyvek tanúsága szerint egészen 1756-ig ropogott a rőzse a megbélyegzett asszonyok szoknyája alatt.
Joli és Guszti, na meg az élet – hangjáték /2. rész Joli és Guszti, na meg az élet – hangjáték /2. rész
Joli és Guszti olyan jól összejöttek az első részben, hogy immár együtt próbálnak albérletet keresni. Hamarosan rá kell jönniük, hogy csöppet sincs könnyű dolguk, mert senki nem fogadja őket szívesen. Joli attól fél, hogy hamarosan ők lesznek a „leggazdagabb hajléktalanok”... - audió!
Joli és Guszti, na meg az élet – hangjáték /1. rész Joli és Guszti, na meg az élet – hangjáték /1. rész
Most induló folytatásos hangjátékunkban Joli és Guszti kalandjaival ismerkedhettek meg. Az első részben mindjárt össze is jönnek, a következő részben elindulnak albérletet keresni, azután Amerikába mennek szerencsét próbálni... - Az első cigány hangjáték csak itt, a Sosi?-n!
Dzsanázod? Megint buli lesz a Mátyás téren! Dzsanázod? Megint buli lesz a Mátyás téren!
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Magdolna Napok idejére a Mátyás tér és az itt található Kesztyűgyár Közösségi Ház a főváros legnagyobb bulijának helyszínévé avanzsál. Fellép a Józsefvárosi Cigányzenekar, a Maszkura és a Tücsökraj, a Kanizsa Csillagai és a legendás Taraf de Haidouks! + videó
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink