Műsoraink a Civil RádióbanRádiós műsorok

Sosi roma magazin-Civil Rádió/22.

2013. január 17. | Botos Nikolett
  • Meg van az idei év Bárzongoristaverseny győztese. A New York Caféban tartott döntőn Berki Artúr vehette át a neves díjat, és a vele járó 1 millió forintot érő szerződést. A szervezők a rendezvény végén úgy érzik sikerült a kitűzöt célt elérni, hiszen kiderült, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak, hazánkban és napjainkban létjogosultsága van. A döntő estéjére hat versenyző készülhetett. A versenyen a Nyári lányok is szerepet kaptak, zongorán kellett kísérniük őket a versenyzőknek. Az összeállítás elején a két nyári lányt, Nyári Editet és Nyári Alízt hallják majd.Ezt követően Tollár Mónika produkciós vezetőt kérdeztük a versenyről.

A döntő második felére már csak hárman maradtak. A második felvonás előtt megkérdeztük őket, hogyan érzik magukat. Elsőként Berki Artúrt hallják, majd Darvas Tamás beszél érzéseiről. Az összeállítás végén Rakonczai Gergely, a zsűri egyik tagját hallják, aki esélyt lát arra, hogy a műfaj nagyobb teret kapjon a jövőben a versenynek köszönhetően.

  • Oláh Vilmos hegedűművész zenei karrierje tizenéves kora óta ível felfelé, és nagyon úgy tűnik, hogy ez még sokáig így marad. Számtalan koncert szólistája volt Magyarországon és külföldön, nem túlzás tehát azt mondani, hogy a magyar zenei élet méltó képviselője külhonban. A következő interjúban Kuti Vilmos A művésszel bszélgetett.
  • A Gál pincészet két roséja is bekerült az eu elnökség borai közé. A Szigetcsépen található családi pincészet borai nagy versenyeken több arany érmet is nyertek. Az üzemben jártunk, ahol Gálné Dignisz Évával és lányával Gál Zsuzsannával beszélgettünk.
  • Húsz éve vár befejezésre Berlinben a Nemzetiszocialista rezsim alatt meggyilkolt szintik és romák emlékműve. Az Európai Roma Kulturális Alapítvány a 7. Berlini Biennale keretein belül a Roma Bölcsek vezetésével ún. politikai intervenciót tervez, melynek célja, hogy végre méltó módon elkészülhessen az alkotás. A tervezett eseményt hétezer-ötszáz jelentkező közül válogatták be a június elsején megrendezésre kerülő Hetedik Berlini Biennáléra. Elsőként az alapítvány kurátorát, Junghaus Tímeát hallják:

A Roma Bölcsek kezdeményezés azon roma emberek életműve előtt tiszteleg, akik valamilyen értéket teremtettek munkásságukkal. Ez a generációkon, határokon és kultúrákon átívelő kezdeményezés a tudásmegosztás és a folyamatosság értékeire épül. A kezdeményezésről Kóczé Angélát kérdeztük, aki az egyik menedzsere a programnak.

Daróczi Ágnes egyike a roma bölcseknek, aki több mint 40 éve kiemelkedő alakja és vezéregyénisége a magyarországi romák kulturális és politikai elismeréséért zajló küzdelmének. Riportunkban arról beszél az ismert jogvédő, hogy miért is fontos, hogy megépüljön Berlinben a Nemzetiszocialista rezsim alatt meggyilkolt szintik és romák emlékműve.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi roma magazin-Civil Rádió/32.
- Bari Károly 60. születésnapját ünnepelték a közelmúltban, a Roma Parlamentben. Mi is részt vettünk az eseményen. - Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - Telt ház előtt mutatták be a közelmúltban, a Vörösmarty moziban a Független Színház Tollfosztás című darabjának filmes változatát. A Sosi a helyszínen járt. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra
Sosi roma magazin-Civil Rádió/31.
- Egy éves lett a C-street Rádió. A vezetővel, Jánoska Istvánnal beszélgetünk - Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Évadnyitó Gálaestet tartott a Roma Hungarikum Állami Művészegyüttes a Nemzeti Színházban, ahová mi is ellátogattunk.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/30.
- Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Radics Zsolt sokat köszönhet a Polgári alapítvány roma fiatalokat segítő tehetségmentő programjának. Hogy miről is szól ez a program, műsorunkból megtudhatják. - A közel egy éves Rigó Rádió létrehozta zenekarát, és ezzel egyidőben új szignál is született. A Jövőbeli tervekről beszélgettünk a tagokkal.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/29.
- Fellépett a BudapestBár Londonban az olimpia előtt - Készül Magyarország első cigány színpadi show műsora, ahová szereplőket keres az Esélyt a Kibontakozásra Kulturális és Szociális Alapítvány. Ezt követően két hegedűművésszel, elsőként - Dénes László Hegedűművész és hegedűtanárral beszélgetünk, majd - Lugosi Tibort hallhatják. Műsorunk végén a C-Street Rádió változásairól kérdezzük a vezetőt, Jánoska Istvánt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/28.
- Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - A nem rég alakult Balog Brothers két tagjával beszélgettünk a közeljövőben megjelenő lemezükről. - Vajda Norbert hegedűművésszel beszélgetünk Libanoni munkásságáról - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kíváncsiak. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/27.
- Minden évben augusztus 2-án emlékeznek meg a roma holokauszt áldozatairól. A fővárosban az idetartozunk facebook-csoport szervezi az ünnepséget. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Nemzetközi Vajdatalálkozót rendeztek a hétvégén, Budapesten. A Sosi a helyszínen járt. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/26.
- Radics Béla még csak hét éves, de a Csillag Születik című műsorban a produkciójára sokan emlékeznek még. A táncos lábú kisfiúval beszélgetünk. - Tarnaleleszen jártunk, ahol nagyon magas a munkanélküliség. A 70%-ban romák által lakott település lakóival beszélgettünk. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele. - Holnap, vagyis 2012. július 19-én kezdődik a Si Love is Love Fesztivál. Hogy milyen programokkal várják az érdeklődőket, műsorunkból megtudhatják.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/25.
- Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Ezt követően Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk pályafutásáról - Radics Gigi, a hatodik megasztár győztese nyitotta meg a Madách Musical Tánciskola évzáróját. A sosi a helyszínen járt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/24.
- Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el. - Végül Kállai Ernő hegedűművészt mutatjuk be önöknek.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/20.
- Romákkal kapcsolatos sztereotípiákat járták körbe a közelmúltban megrendezett Romakép Műhely tematikus estjén a DocuArt-ban. - Azután Kállai Gildát ismerhetik meg, aki nagyon szeret festeni. Érzéseit jeleníti meg festményein, és aki rájuk néz, nem mondja meg róluk azt, hogy Gilda nem tanult festészetet. - Gazdálkodj Okosan a valóságban. A közismert társasjáték torzításaként a valós életre átalakítva készült el ez a játék. Itt nem meggazdagodni kell, hanem túlélni. - Csak a szél című előadás díszbemutatóján jártunk, és a fogadtatásról érdeklődtünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink