Hírek

Kanadai lesz Mohácsi Viktória, vagy sem?

2013. március 6. | Bogdán Péter

Másfél hónapon belül elbírálják a volt európai parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét – közölte maga az érintett a Magyar Nemzettel.

A napilap Mohácsi Viktóriát a torontói Roma Közösségi Központban érte utól, ahol a jogi tanácsadó részleg munkatársaként dolgozik, és mint mondta, sokkal nyugodtabb az élete, mint itthon volt.

A volt európai parlamenti képviselő 2011 végén vándorolt ki. A kanadai CBC közszolgálati televíziónak tavaly decemberben adott interjújában a döntését részben azzal indokolta, hogy a Gyurcsány-kormány a romagyilkosságok ügyében folytatott nyomozás több részletét nyolcvan évre titkosította. Álláspontja szerint azért, mert állami tisztviselők is érintettek lehetnek az ügyben. Mohácsi Viktória úgy érzi, hogy a bűncselekmény-sorozattal kapcsolatos információi miatt veszélyben van, de ha beszélne ezekről az ügyekről, akkor tizenöt év börtönt kockáztatna.

Mohácsi Viktória decemberi nyilatkozata felháborodást keltett az MSZP-s és a volt SZDSZ-es politikusok körében.

(Forrás: Magyar Nemzet Online)

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink