Hírek

Cigányozott Orbán a vállalatvezetők előtt

2013. március 14. | Balog Zsolt

“Körülbelül 261 ezer startmunkásból, az érintett szervezetektől kapott információk alapján – mert származási alapon információt gyűjteni tilos – 50 ezer cigány ember volt, akiknek a nagy része soha, sehol, semmit sem dolgozott még” – fogalmazott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a közmunka-programok sikereiről beszélt.

Mint mondta, jobb lenne persze, ha őket az állam helyett a versenyszféra foglalkoztatná, “de melyik cég fogja ezeket az embereket felvenni, amikor alapvető olvasási, írási problémákkal, munkahelyfegyelmi problémákkal küszködnek”, “mert nem tanítottuk meg őket erre”.

“Csak a bölcsészek gondolhatják azt, hogy néhány iskolai képzési program segítségével ezeket az embereket Önök munkába fogják tudni állítani” – mondta a cégvezetőknek. Ehhez szerinte először munkakultúrát kell tanulniuk, meg kell tapasztalniuk, mi az, dolgozni, felkelni minden reggel hatkor, felülni a buszra és nap, mint nap bemenni a munkába, nem pedig segélyt kérni. “Utána majd jöhetnek a bölcsészek a képzési tervekkel – tette hozzá, de először el kell vinni őket dolgozni, hogy tudják, hogy az micsoda.”

“Ez egy olyan kulturális probléma, amit – ha nem beszélünk róla olyan pokróc módon, mint ahogy én most teszem az ilyen politikailag korrekt romázás helyett – sose fogunk megoldani” – zárta le a gondolatmenetét Orbán Viktor.

Forrás: Hír24

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink