Hírek

Roma foglalkoztatás – kóser zöldség

2013. március 14. | Balog Zsolt

Az idén több olyan majorsságot indít be a Főkefe Rehabilitációs Foglalkoztató Ipari Nonprofit Kft., mint amilyet 2011-ben vett át a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománytól.

A szerzetesrend 2008-ban alapította az Autista Majorság Nonprofit Kft.-t a Karácsondon működő autista lakóotthonhoz kötődően, ám a gazdálkodás veszteségeit az egyházi fenntartónak járó magasabb normatív támogatás ellenére sem tudta finanszírozni. Így két évvel ezelőtt a végelszámolás mellett döntött, a foglalkoztatást a Főkefe vette át, amely már több mint háromezer megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosít állást.

A Főkefe ügyvezetője, Szabó György elmondta, hogy a karácsondi mintára további 5-8 hektáros kisgazdaságokat szeretnének létrehozni, miután a kóser zöldségtermesztéssel sikerült egy speciális piacra betörniük. A majorsági formát a roma foglalkoztatásra is kiterjesztenék. A Főkefe a korábbi évek több százmillió forintos vesztesége után 2012-ben nullszaldó körüli eredményt ért el, az idén pedig már nyereséges gazdálkodásra számít.

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink