Hírek

Migrációs konferenciát szervez az Országos Roma Önkormányzat

2013. március 18. | Balog Zsolt

Uniós konferenciát szervez az Országos Roma Önkormányzat, miután az Európai Unió a roma migrációtól való félelemre hivatkozva elutasította Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez.

Az Európai Unió bel- és igazságügyi tanácsának indokai között szerepel a román és bolgár roma közösség “szociális érdekből történő migrációjától való félelem, valamint a roma közösségek integrálatlansága”.

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke elmondta: “A munkafolyamatok tapasztalatainak kicserélése és a jó társadalmi gyakorlatok kölcsönös átvétele érdekében is szervezzük a konferenciát, amelynek nem titkolt célja, hogy az ORÖ a térségben zászlóshajója legyen a témának. Magyarországon ugyanis modellértékű romapolitika zajlik, amely mellé maga a miniszterelnök állt oda. Ennek ellenére még ezt a kormányt rasszistázzák, minden alap nélkül, ami felháborító.”

Farkas Flórián azt tervezi, hogy bemutatja az elmúlt évek hazai eredményeit, valamint felhívja az európai közvélemény figyelmét arra, hogy csak összefogással, együttműködve lehet kezelni a romák integrációját.

Forrás: Magyar Hírlap

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink