Hírek

Meghosszabbították a pályázati határidőt

2013. március 29. | GGy

Április 22-éig meghosszabbították annak a 4 milliárd forint összértékű pályázatnak a jelentkezési határidejét, amely abban segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy bejussanak valamelyik felsőoktatási intézménybe. A pályázaton szakiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, diákotthonok és kollégiumok, valamint ezek fenntartói indulhatnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) április 22-ig meghosszabbította annak a 4 milliárd forint összértékű pályázatnak a jelentkezési határidejét, amely a hátrányos helyzetű fiatalokat segíti a felsőoktatásba való bejutásban. A projekt a középfokú intézmények fejlesztése révén hozzásegíti a tanulókat a középfokú végzettség megszerzéséhez, és egyben a továbbtanuláshoz is. A cél az, hogy elsősorban azok a gyereket támogassák, akik otthon nem kapnak elég ösztönzést a szüleiktől.

Akik bekerülnek a programba, egyéni fejlesztést kaphatnak, megismerkedhetnek diplomát szerzett roma fiatalokkal, roma szakkollégiumok hallgatóival, vagy olyanokkal, akik már elhelyezkedtek. Lehetőségük lesz egyéni előkészítőre, és mentoruk segítségével korrepetáláson vehetnek részt. A nyertes pályázók felvehetik a kapcsolatot más intézményekkel, hálózatot hozhatnak létre, így a szakemberek megismerhetik és átvehetik egymástól a már bevált módszereket – olvasható a kiírásban.

A pályázatról bővebb információ a http://www.nfu.hu/doc/3848 és a http://www.nfu.hu/doc/3849 oldalon található.

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink