Hírek

Jobbikos képviselők a romák lakásában

2013. április 17. | Bogdán Péter

Öt jobbikos országgyűlési és önkormányzati képviselő jelent meg váratlanul a múlt héten Miskolc melletti Lyukóvölgy roma családjainál. A helybéliek szerint a politikusok azt mondták, hogy a családsegítő központ munkatársai kérésére érkeztek, majd kérdezősködni kezdtek. Azt tudakolták, milyen állapotban vannak a lakások, mennyire tiszták, hogy az ott élők be vannak-e jelentve, és mit tudnak a hamarosan induló felzárkóztatási programról, az ahhoz kapcsolódó képzésekről. A hívatlan látogatók kamerát is vittek magukkal, de többen nem engedték meg, hogy a lakásukban felvételeket készítsenek.

Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény vezetője cáfolta, hogy jobbikos politikusokat küldtek volna Lyukóvölgybe. A Jobbik a látogatás előtt bírálta a miskolci közgyűlés által támogatott telepprogramot, sőt, feljelentést is tettek az ügyben. Jakab Péter, a jobbik önkormányzati képviselője szerint a lyukóvölgyi látogatással azt akarták igazolni, hogy a képviselők törvénysértő döntést hoztak, mert a terület nem felel meg a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek.

Miskolc pályázati pénzből 150 millió forintot fordítana a lyukóvölgyi hátrányos helyzetű családok felzárkóztatására. Az épülő szociális központban a helybéliek szakmát is tanulhatnának, ami segíthetné őket az elhelyezkedésben.

Forrás: Minap Online

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink