Hírek

Ösztöndíjak a Roma Oktatási Alapnál

2013. április 18. | Bogdán Péter

Belföldi és nemzetközi ösztöndíjakat hirdetett meg a Roma Oktatási Alap a következő tanévre. Azok a roma tanulók pályázhatnak, akik valamelyik államilag elismert felsőoktatási intézményben alap, mester vagy doktori képzésen vesznek részt.

A nemzetközi szervezet több ösztöndíjat hirdetett meg: Roma Memorial Felsőoktatási Ösztöndíj Program, Jogi és Bölcsészeti Ösztöndíj, Roma Egészségügyi Ösztöndíj Program, és Roma Nemzetközi Diák Ösztöndíj Program néven. A kiegészítő támogatások: Szakmai Fejlesztési Alap (a Roma Memorial Felsőoktatási Ösztöndíj Program és a Jogi és Bölcsészeti Ösztöndíj mellett pályázható meg), és Nyelvi Kurzus Támogatás (a Roma Egészségügyi Ösztöndíj Program és a Jogi és Bölcsészeti Ösztöndíj mellett pályázható meg).

A Roma Memorial Felsőoktatási Ösztöndíj Program, illetve a Jogi és Bölcsészeti Ösztöndíj leadási határideje közel van: május 20. Ugyanez igaz a Roma Egészségügyi Ösztöndíj Programra is, aminek a beadási határideje május 31. Azoknak pedig, akik a Roma Nemzetközi Diák Ösztöndíj Programba szeretnének bekapcsolódni, a határidő július 31.

Az ösztöndíjakra és a támogatásokra kizárólag az interneten keresztül lehet jelentkezni. Az Online Jelentkezési Rendszer (OAS), valamint az Online Jelentkezési Lap (OAF)Roma Oktatási Alap honlapján érhető el az.

Forrás: www.romaeduationfund.hu

További cikkek a rovatból
Ösztöndíj miskolci roma egyetemistáknak
Hit és Közösség címmel indított projektet a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon. A működéshez közel 200 millió forint uniós támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit a következő két és fél évben lehet felhasználni.
Ökölvívó akadémia roma fiataloknak
Ökölvívó akadémiát hoztak létre a szolnoki Hegedűs András Szakiskolában, ahol így tizennégy hátrányos helyzetű, roma származású fiatal tanulhat és sportolhat.
Álláshelyek, közfoglalkoztatás és romaprogram
Összesen 101 pályakezdő foglalkoztatásához nyújtott támogatást a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ az “Első munkahely garancia pályakezdőknek” országos program keretében április közepéig, az összeg meghaladta a 73 millió forintot. Erre az évre még kétszer ennyi támogatást terveznek.
Fórum a romák helyzetéről
A romák helyzete volt a témája annak a fórumnak, amelyet a Völgységi Közéleti Klub szervezett Bonyhádon.
Roma nőket oktatnak Apátfalván
Szakképzést, majd elhelyezkedési lehetőséget kínál roma nőknek az a program, amelyet Apátfalván mutattak be. A projekt uniós támogatással valósul meg.
LMP: a tönk szélén a magyar felsőoktatás
Az Orbán-kormány két kézzel szórja a pénzt a felesleges presztízsberuházásaira, mint például a Ludovika Campusra, miközben megszorításaival a tönk szélére sodorja a felsőoktatást, a vidéki főiskolákat pedig elsorvasztja - mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, aki a vidéki felsőoktatás jelenéről és jövőjéről tartott előadást Szombathelyen.
Hozzánk költözött a szélsőjobbos svéd pártvezető
Magyarországra költözött a Svéd Demokraták (SD) volt második embere - tudatta a svd.se hírportál.
Hamarosan lezárják a Bayer-ügyet
Az eljárás még folyamatban van, a lezárást jelentő döntést - a tényállás megfelelő tisztázását követően - a közeljövőben, minden valószínűség szerint a jövő heti tanácsülésen hozza meg a testület.
Svájci segítség a csereháti filmeseknek
Saját hangján szólalhat meg a Cserehát.
Ombudsman: kulturális változás kell a toleránsabb társadalomhoz
Az alapvető jogok biztosa szerint kulturális változás szükséges a toleránsabb társadalmi légkör kialakulásához.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink