Műsoraink a Civil RádióbanRádiós műsorok

Sosi roma magazin-Civil Rádió/26.

2013. április 18. | Botos Nikolett
  • A hét éves Radics Béla a Csillag Születik színpadán mutatta be ország-világ előtt a tánctudását. A kisfiú nagyon örül annak, hogy népszerű, és hogy egyre többen felismerik az utcán. Béluska nagy álma, hogy ha felnő, profi táncos legyen. A riportot Nótár Ilona készítette.

Édesanyja nagyon büszke a fiúra. Arra, hogy ki mert állni annyi ember elé, és megmutatja, hogy milyen tehetséges. A szülők mindenben támogatják a gyereküket, és az édesanya azt szeretné, ha Béluska folytatná a tánctanulást.

A Való Világból ismert Béci is felfigyelt a hét éves kisfiú tehetségére, és ha teheti, magával viszi a fellépéseire a gyereket. A kissrác a háttérben táncol, amíg Béci énekel.

  • Ellátogattunk egy Heves megyei településre, Tarnaleleszre, ahol az országos átlagnál sokkal magasabb a munkanélküliség. Az 1800 helybéli közel fele roma, akik az állástalanság miatt nagyon nehéz helyzetben vannak. Riportunkban Tarnaleleszi romákkal beszélgettünk, elsőként egy fiatal nővel, aki a temető közelében fát gyűjtött, majd egy idős zenésszel, aki ha fiatalabb lenne, elmenekülne a faluból. Megszólal még egy házaspár is, és a települési cigány önkormányzat vezetője is, aki elmondta, hogy a romák által megszavazott polgármester és a két roma képviselő választási ígéreteiből milyen kevés teljesült. Galyas Gyula összeállítását hallják.

  • A Való Világból ismerhetik sokan Rácz Bélát.  Miután kiesett a versenyből, elkezdődött a fiú zenei pályafutása. Azóta sikert sikerre halmoz, több videoklipjét is játsszák a legnagyobb zenei csatornák.  Nemrégiben Viva Comet díjat nyert, a legjobb új előadó kategóriában. Béci a fény és csillogás mellett megpróbál ugyanolyan maradni, mint amilyen a valóságshow előtt volt, és ígéri, soha nem felejti el, hogy honnan indult.
  • 2012. július  19 és 22. között rendezik meg a budapesti akvárium klubban a Si love Is Love Roma Music and Art Festival-t.  A négy napos rendezvényen 40 fellépő közül válogathatnak a helyszínre látogatók. A hazai neves roma előadók mellett külföldi zenekarok is bemutatják zenei repertoárjukat. A fesztivál a hagyományos hangzásvilág mellett, más, modern, mai stílusokat és zenei irányzatokat szeretne bemutatni, szlogenje is erről árulkodik: Innováció a roma kultúrában. Kuti Vilmos Szilvási Istvánnal, a fesztivál egyik szervezőjével beszélgetett.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi roma magazin-Civil Rádió/32.
- Bari Károly 60. születésnapját ünnepelték a közelmúltban, a Roma Parlamentben. Mi is részt vettünk az eseményen. - Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - Telt ház előtt mutatták be a közelmúltban, a Vörösmarty moziban a Független Színház Tollfosztás című darabjának filmes változatát. A Sosi a helyszínen járt. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra
Sosi roma magazin-Civil Rádió/31.
- Egy éves lett a C-street Rádió. A vezetővel, Jánoska Istvánnal beszélgetünk - Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Évadnyitó Gálaestet tartott a Roma Hungarikum Állami Művészegyüttes a Nemzeti Színházban, ahová mi is ellátogattunk.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/30.
- Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Radics Zsolt sokat köszönhet a Polgári alapítvány roma fiatalokat segítő tehetségmentő programjának. Hogy miről is szól ez a program, műsorunkból megtudhatják. - A közel egy éves Rigó Rádió létrehozta zenekarát, és ezzel egyidőben új szignál is született. A Jövőbeli tervekről beszélgettünk a tagokkal.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/29.
- Fellépett a BudapestBár Londonban az olimpia előtt - Készül Magyarország első cigány színpadi show műsora, ahová szereplőket keres az Esélyt a Kibontakozásra Kulturális és Szociális Alapítvány. Ezt követően két hegedűművésszel, elsőként - Dénes László Hegedűművész és hegedűtanárral beszélgetünk, majd - Lugosi Tibort hallhatják. Műsorunk végén a C-Street Rádió változásairól kérdezzük a vezetőt, Jánoska Istvánt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/28.
- Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - A nem rég alakult Balog Brothers két tagjával beszélgettünk a közeljövőben megjelenő lemezükről. - Vajda Norbert hegedűművésszel beszélgetünk Libanoni munkásságáról - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kíváncsiak. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/27.
- Minden évben augusztus 2-án emlékeznek meg a roma holokauszt áldozatairól. A fővárosban az idetartozunk facebook-csoport szervezi az ünnepséget. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Nemzetközi Vajdatalálkozót rendeztek a hétvégén, Budapesten. A Sosi a helyszínen járt. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/25.
- Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Ezt követően Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk pályafutásáról - Radics Gigi, a hatodik megasztár győztese nyitotta meg a Madách Musical Tánciskola évzáróját. A sosi a helyszínen járt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/24.
- Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el. - Végül Kállai Ernő hegedűművészt mutatjuk be önöknek.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/22.
- Meg van az idei év bárzongoristája. A sosi a helyszínen járt. - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kiváncsiak. - Oláh Vilmos hegedűművésszel beszélgettünk - Húsz éve vár befejezésre Berlinben a Nemzetiszocialista rezsim alatt meggyilkolt szintik és romák emlékműve. Az Európai Roma Kulturális Alapítvány célja, hogy végre méltó módon elkészülhessen az alkotás.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/20.
- Romákkal kapcsolatos sztereotípiákat járták körbe a közelmúltban megrendezett Romakép Műhely tematikus estjén a DocuArt-ban. - Azután Kállai Gildát ismerhetik meg, aki nagyon szeret festeni. Érzéseit jeleníti meg festményein, és aki rájuk néz, nem mondja meg róluk azt, hogy Gilda nem tanult festészetet. - Gazdálkodj Okosan a valóságban. A közismert társasjáték torzításaként a valós életre átalakítva készült el ez a játék. Itt nem meggazdagodni kell, hanem túlélni. - Csak a szél című előadás díszbemutatóján jártunk, és a fogadtatásról érdeklődtünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink