Műsoraink a Civil RádióbanRádiós műsorok

Sosi roma magazin-Civil Rádió/28.

2013. június 20. | Botos Nikolett
  • Csonka Andreas az élet lényegét két szóban foglalja össze: egyszerűség és tisztelet. A szüleitől örökölt bölcsességgel indult két Megasztárban, és amikor Radics Gigi ellenében kiesett, azt mondta, hogy nem érzi kudarcnak a történteket, mert így is valóra váltak az álmai. A naptára tele felkéréssel, Szlovákiában és Magyarországon turnézik, dalai ott vannak a rádiók hallgatottsági listáján, már dolgozik az új klipjén, és rendez majd egy színdarabot is. Azt mondja, annyi mondanivalója van, hogy abból egy életen át tud majd újat adni a közönségének.

  • Balogh Karcsi és Balogh Gyuri külön-külön is sikeres zenész, mégis elhatározták, hogy együtt folytatják a zenei karrierjüket. A formáció a Balogh Brother’s nevet kapta. Karcsi az énekes és ő írja a szövegeket, Gyuri pedig a zongorista és ő hangszerel. Zenéjükben több stílust ötvöznek, a jazz, a pop, és a funky árnyalatait hangolják Balogh Brother’s-esre. Nemsokára megjelenik első albumuk, Forog a lemez címmel.
  • Sok fiatal indul útnak, hogy világot lásson, és hogy tapasztalatot szerezzen külföldön. Vajda Norbert hegedűművészt a zeneművészeti egyetem elvégzése után Libanonba hívták, ahol a szimfonikus zenekari játék mellett gyermekeket tanított a hangszer használatára.  A külföldön szerzett tapasztalatait itthon szeretné kamatoztatni. Bár a fiatal hegedűs azt vallja, hogy nem könnyű ebben a szakmában érvényesülni, mégis arra sarkalja a motivált és tehetséges fiatalokat, hogy tanuljanak klasszikus zenét, és mutassák meg a világnak, hogy milyen sok tehetséges ember él Magyarországon.
  • A Gál pincészet két roséja is bekerült az eu elnökség borai közé. A Szigetcsépen található családi pincészet borai nagy versenyeken több arany érmet is nyertek. Az üzemben jártunk, ahol Gálné Dignisz Évával és lányával Gál Zsuzsannával beszélgettünk.
  • A Való Világból ismerhetik sokan Rácz Bélát.  Miután kiesett a versenyből, elkezdődött a fiú zenei pályafutása. Azóta sikert sikerre halmoz, több videoklipjét is játsszák a legnagyobb zenei csatornák.  Nemrégiben Viva Comet díjat nyert, a legjobb új előadó kategóriában. Béci a fény és csillogás mellett megpróbál ugyanolyan maradni, mint amilyen a valóságshow előtt volt, és ígéri, soha nem felejti el, hogy honnan indult.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi roma magazin-Civil Rádió/32.
- Bari Károly 60. születésnapját ünnepelték a közelmúltban, a Roma Parlamentben. Mi is részt vettünk az eseményen. - Csonka Andreas neve sokak számára csenghet ismerősen a Megasztárból. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt vele azóta. - Telt ház előtt mutatták be a közelmúltban, a Vörösmarty moziban a Független Színház Tollfosztás című darabjának filmes változatát. A Sosi a helyszínen járt. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra
Sosi roma magazin-Civil Rádió/31.
- Egy éves lett a C-street Rádió. A vezetővel, Jánoska Istvánnal beszélgetünk - Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Évadnyitó Gálaestet tartott a Roma Hungarikum Állami Művészegyüttes a Nemzeti Színházban, ahová mi is ellátogattunk.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/30.
- Roma művészek együttműködésével megalakult egy roma kulturális centrum Budapesten - Nagy sikere volt a roma ételeknek a szentendrei Skanzenben megrendezett Borünnepen. Munkatársunk a helyszínen járt. - Radics Zsolt sokat köszönhet a Polgári alapítvány roma fiatalokat segítő tehetségmentő programjának. Hogy miről is szól ez a program, műsorunkból megtudhatják. - A közel egy éves Rigó Rádió létrehozta zenekarát, és ezzel egyidőben új szignál is született. A Jövőbeli tervekről beszélgettünk a tagokkal.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/29.
- Fellépett a BudapestBár Londonban az olimpia előtt - Készül Magyarország első cigány színpadi show műsora, ahová szereplőket keres az Esélyt a Kibontakozásra Kulturális és Szociális Alapítvány. Ezt követően két hegedűművésszel, elsőként - Dénes László Hegedűművész és hegedűtanárral beszélgetünk, majd - Lugosi Tibort hallhatják. Műsorunk végén a C-Street Rádió változásairól kérdezzük a vezetőt, Jánoska Istvánt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/27.
- Minden évben augusztus 2-án emlékeznek meg a roma holokauszt áldozatairól. A fővárosban az idetartozunk facebook-csoport szervezi az ünnepséget. - Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Nemzetközi Vajdatalálkozót rendeztek a hétvégén, Budapesten. A Sosi a helyszínen járt. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/26.
- Radics Béla még csak hét éves, de a Csillag Születik című műsorban a produkciójára sokan emlékeznek még. A táncos lábú kisfiúval beszélgetünk. - Tarnaleleszen jártunk, ahol nagyon magas a munkanélküliség. A 70%-ban romák által lakott település lakóival beszélgettünk. - Rácz Béla, vagy másnéven VV Béci a Viva Comet egyik győztese lett. Többek között erről is beszélgettünk vele. - Holnap, vagyis 2012. július 19-én kezdődik a Si Love is Love Fesztivál. Hogy milyen programokkal várják az érdeklődőket, műsorunkból megtudhatják.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/25.
- Nagy Istvánnal a Karaván Família zenekar vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen szerepet tölt be az életében nem romaként a roma kultúra - Ezt követően Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk pályafutásáról - Radics Gigi, a hatodik megasztár győztese nyitotta meg a Madách Musical Tánciskola évzáróját. A sosi a helyszínen járt.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/24.
- Járóka Antalt ismerhetik meg. - Oláh Dezső jazz zongoristával beszélgetünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el. - Végül Kállai Ernő hegedűművészt mutatjuk be önöknek.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/22.
- Meg van az idei év bárzongoristája. A sosi a helyszínen járt. - Szigetcsépen járunk a Gál pincészet boraira voltunk kiváncsiak. - Oláh Vilmos hegedűművésszel beszélgettünk - Húsz éve vár befejezésre Berlinben a Nemzetiszocialista rezsim alatt meggyilkolt szintik és romák emlékműve. Az Európai Roma Kulturális Alapítvány célja, hogy végre méltó módon elkészülhessen az alkotás.
Sosi roma magazin-Civil Rádió/20.
- Romákkal kapcsolatos sztereotípiákat járták körbe a közelmúltban megrendezett Romakép Műhely tematikus estjén a DocuArt-ban. - Azután Kállai Gildát ismerhetik meg, aki nagyon szeret festeni. Érzéseit jeleníti meg festményein, és aki rájuk néz, nem mondja meg róluk azt, hogy Gilda nem tanult festészetet. - Gazdálkodj Okosan a valóságban. A közismert társasjáték torzításaként a valós életre átalakítva készült el ez a játék. Itt nem meggazdagodni kell, hanem túlélni. - Csak a szél című előadás díszbemutatóján jártunk, és a fogadtatásról érdeklődtünk. - Majd Balázs Jánost ismergetik meg, a fiatal zongoraművész, 23 kora ellenére, már igen nagy sikereket ért el.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink