Műsoraink a C-street RádiónRádiós műsorok

Sosi magazin/C-street Rádió 2.

2014. február 16. | Botos Nikolett

- A roma irodalomról szól az a sorozat, amelyet szerdánként rendeznek a budapesti DocuArtban. Mi is ellátogattunk az első alkalomra, amelyen Jónás Tamás kortárs költő volt a meghívott vendég. Az összeállítást Szirmai Norbert készítette.

- Ki ne ismerné a Cigánytábor az égbe megy című orosz filmet, és az abban elhangzó fantasztikus dallamokat? A zenét élvezve nehéz a székben ülni, hiszen az ember lába azonnal mozogni kezd a hamisítatlan cigány muzsikára. Ezeket a számokat és életérzést közvetítette a Nemzeti Színházban bemutatott Cigánytábor az égbe megy című előadás. Csak növelte az érdeklődést, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színház csupán egyszer lépett fel a darabbal. A bemutató előtt Forgács Marietta Szőcs Artúr rendezővel, illetve a darab egyik szereplőjével, a Bucsát alakító Nyári Oszkárral beszélgetett.

-Choli Daróczi József mikrofon előtt még nem énekelt. Mi a budapesti Muzikum Klubban, a “Gangesz Rigmusok” programsorozat alkalmával beszélgettünk az ismert cigány íróval, népművelővel. Mivel szó volt a roma kultúráról, a kettős identitásról, ezért ismert magyar népdalokat is elénekelt cigány nyelven. Galyas Gyula összeállítása.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi magazin/C-street Rádió 3.
A mai műsorban az alábbi témákkal várom önöket: - Debre Krisztinával, a csepeli Majd Megnövök baptista óvoda vezetőjével beszélgettünk. - Egyesül a két internetes roma rádió, a C-street és a Rigó Rádió? Többek között erről kérdeztük őket. - Mentort és tanárt is biztosít az 5 és 16 év közötti roma fiataloknak az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány. A részletekről a program megálmodóival beszélgettünk.
Sosi magazin/C-street Rádió 1.
A mai műsorban az alábbi témákkal várom önöket: - Áruba bocsátják a „roma” jelzőt. A Sostar?/Why roma művész csoport által megrendezett eseményre mi is ellátogattunk. - A családon belüli erőszak ellen indított kampányt a pécsi Színes Gyöngyök Egyesület, amely 2004-ben azért jött létre, hogy segítse a roma nőket családi és társadalmi szerepeikben. - A Magyarországon élő kisebbségek közül reális eséllyel csupán a romák állíthatnak nemzetiségi listát. László Róberttel a Political Capital szakértőjével többek között erről is beszélgettünk.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink