Műsoraink a C-street RádiónRádiós műsorok

Sosi magazin/C-street Rádió 3.

2014. március 9. | Botos Nikolett

- A korábban Kovács Zoltán Alapítványi Óvoda néven ismert csepeli intézmény, ma, a Majd Megnövök baptista óvoda nevet viseli. Az óvoda évek óta nehézséggel küzdött, az új fenntartó, a Baptista Szeretet Szolgálat segítségével viszont rendeződni látszanak a dolgok. Debre Magdolna Átadta lányának, Debre Krisztinának a stafétabotot, aki újult erővel viszi tovább édesanyja törekvéseit és kitűzött céljait. Az óvodába Forgács Marietta látogatott el és beszélgetett Debre Krisztinával.

- A jelek szerint összeáll a két roma online rádió, a C-Street és a Rigó Rádió. Mindkét adó szinte azonos időben indult, még 2011-ben. A vezetők, Jánoska István és Zsiga Ottó eltérő ízlést akart kielégíteni, most viszont úgy gondolják, hogy ideje összefogni és egyesíteni az erőiket, összehangolni az elképzeléseiket. Elmondták, hogy eddigi működésük alatt rengeteg nehézséggel kellett szembenézniük, de Szilvásy István biztosította őket támogatásáról. Munkájukat továbbra is a megszokott csapattal folytatják. Jánoska Istvánnal és Zsiga Ottóval beszélgettünk.

- Fókuszban a VIII. kerületi roma diákok. Ha jobb tanulmányi átlagot akarnak elérni, vagy esetleg egy másik iskolába szeretnének járni, akkor jelentkezhetnek Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány legújabb programjára. Az óvodás korú, iskolaválasztás előtt álló kicsik szüleit információs, támogató rendszerrel ösztönzik arra, hogy merjenek a kerületen kívül, nevesebb iskolában helyet találni a gyermeküknek. A mentor segít felvenni és tartani a kapcsolatot az óvodás leendő iskolájával, érdekeltté és felkészültté teszi a szülőket az esetleges problémák, kihívások legyőzésére. A jobb tanulmányi eredmény elérése érdekében az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány az 5 és 16 év közötti roma diákoknak mentort és tanárt is biztosít.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

További cikkek a rovatból
Sosi magazin/C-street Rádió 2.
A mai műsorban az alábbi témákkal várom önöket: - Készül az első cigány eposz. Jónás Tamás költővel beszélgettünk. - Nyári Oszkár színész is szerepel abban a darabban, amelyet nemrég mutattak be a Nemzeti Színházban. A Cigánytábor az égbe megy című darabot a kaposvári Csiky Gergely színház hozta el a fővárosba. - romáknak és nem romáknak egyaránt meg kell értenie, hogy mi egy nemzet vagyunk, ugyanazt érezzük egy magyar népdal hallatán. Choli Daróczi József magyar népdalokat énekelt cigányul és magyarul egyaránt a budapesti Muzikum Klubban.
Sosi magazin/C-street Rádió 1.
A mai műsorban az alábbi témákkal várom önöket: - Áruba bocsátják a „roma” jelzőt. A Sostar?/Why roma művész csoport által megrendezett eseményre mi is ellátogattunk. - A családon belüli erőszak ellen indított kampányt a pécsi Színes Gyöngyök Egyesület, amely 2004-ben azért jött létre, hogy segítse a roma nőket családi és társadalmi szerepeikben. - A Magyarországon élő kisebbségek közül reális eséllyel csupán a romák állíthatnak nemzetiségi listát. László Róberttel a Political Capital szakértőjével többek között erről is beszélgettünk.
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink