KomolyanVideók

KREATÍV MŰVÉSZETTEL A RASSZIZMUS ELLEN – DIVATMŰHELY FIATALOKNAK

2014. május 30. | GGy

Roma és nem roma gyerekek divatterveit és ruháit mutatták be Budapesten. Az Amaro Trajo Alapítvány Varga Erika és a Romani Design szakmai vezetésével a roma kultúra hagyományait is bemutató kreatív-művészeti kurzust indított, amelyen több iskola diákjai vehettek részt a fővárosban és vidéken is. Olyan roma és nem roma fiatalok tanulhattak a program keretében, akiket érdekel a divattervezés.

A Romani Design célja a roma tradíciók felelevenítése és megőrzése, és a közönség megszólítása az igényes, minőségi divattermékekkel, alkotásokkal. A Romani Design újszerű, mert a design stúdió megjelenéséig nem készültek Magyarországon a romák kultúráján alapuló, az ő igényeknek megfelelő ruhák, kiegészítők, ékszerek és kézműves termékek.
Varga Erikáék közvetett célja pedig az, hogy termékeikkel, bemutatóikkal a kölcsönös elfogadásért, a békés együttélésértért is küzdjenek.

A Romani Desig partnere a “Ha nagy leszek, divattervező leszek” elnevezésű projektben az Amaro Trajo “Életünk” Roma Kultúráért Alapítvány, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítse a roma gyerekek és fiatalok esélyegyenlőségét, és részt vegyen abban a civil munkában, amely a roma kultúra megőrzését, a roma közösségek népszerűsítését a romák társadalmi integrációját tekinti feladatának.