‘Amnesty International’ címkével jelölt cikkek
1

Nehezen érvényesülnek az emberi jogok
Nehezen érvényesülnek az emberi jogok
2011. december 15. | Forgács Marietta
Bár már 57 éve annak, hogy az ENSZ Közgyűlése december 10-ét az emberi jogok napjává nyilvánította, sok civil szervezet szerint még ma is sárba tiporják a politikai és polgári jogokat, valamint a gazdasági, szociális és kulturális jogok sokaságát.
Hosszú út vezetett el Gyöngyöspatáig
Hosszú út vezetett el Gyöngyöspatáig
2011. augusztus 9. | Forgács Marietta
Parázs vitára invitálta a Bánki-tó Fesztivál érdeklődőit az Amnesty International hazai szervezete. Azt kérdezték a fiataloktól, hogy mi miatt juthatott el a helyzet odáig Gyöngyöspatán, hogy romákat kellett kimenekíteni, és a rendőrök védelmét kérni cigány családoknak.
Kevés információt kapnak az áldozatok
Kevés információt kapnak az áldozatok
2010. november 10. | Balog Zsolt
Az Amnesty International nyilvánosságra hozta jelentését a romák elleni támadássorozatról. Az emberi jogi szervezet szerint a kormánynak mélyrehatóan ki kellene vizsgálnia a gyilkosságokat.
Még soha nem álltak ki a romák mellett ennyien
Még soha nem álltak ki a romák mellett ennyien
2010. szeptember 9. | GGy
A román és bolgár cigányok franciaországi kitoloncolása ellen tüntettek Európa szerte szeptember elején. A budapesti demonstráció főszervezője, Böni Gina szerint ennyi ember még soha nem fogott össze a romák érdekében, ezért belgrádi és bécsi szervezetekkel közösen azt kezdeményezik, hogy szeptember 4-e legyen a roma és nem roma, valamint az európai szolidaritás napja. - videó
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink