‘anyaság’ címkével jelölt cikkek
1

Fehérruhás isten leszek!/8.
Fehérruhás isten leszek!/8.
2010. július 19. | so si?
Készültem arra, hogy publikálni fogok az egészségügyi állapotokról, mégpedig egy roma szakember szemszögéből nézve. Nem tudtam, hogyan fogják fogadni az emberek a kendőzetlen véleményemet. A visszajelzések alapján érdemes volt:) – Nili blogja folytatódik a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek! /7.
Fehérruhás isten leszek! /7.
2010. július 7. | so si?
A folyosó végéről lépteket hallottam. A fiatal doktornő, ezekkel a szavakkal köszöntötte a társaságot:„Ti itt ültök én meg kaparom a nyóckert?” - Ezt a mondatot soha nem felejtem el. A többiek (orvosok és szülésznők) jót nevettek ezen. - Nili blogja folytatódik a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek! /6.
Fehérruhás isten leszek! /6.
2010. július 1. | so si?
Kati és Pisti Nilit kérték fel szülésznőnek, mert fontos volt nekik, hogy a biztonságos szülés után ott lehessen az egész család. Hogyan született meg a kis Adél? – Nili blogja folytatódik a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek! /5.
Fehérruhás isten leszek! /5.
2010. június 21. | so si?
- Elnézést doktor úr, nekem szólt? - Neked, neked. A te nevedet mondtam, nem? Most lesz egy ikerszülésem, ha gondolod, gyere be te is, érdekesnek ígérkezik! Nagyon jól esett. Sok idő telt el, amióta ott vagyok, de akkor éreztem először, hogy kezdenek befogadni engem. – Nili blogja folytatódik a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek! /4.
Fehérruhás isten leszek! /4.
2010. június 17. | so si?
Mit tanultam Ágitól ezzel a témával kapcsolatban? Hogy a dolgok nem mindig fehérek és feketék. Azért, mert valami (egyelőre) a többség által elutasított, még egyáltalán nem biztos, hogy „gonosz”. - Nili blogja folytatódik a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek! /3.
Fehérruhás isten leszek! /3.
2010. június 7. | so si?
Bekiabálásokkal tarkított hangzavar keletkezett a szocio-órán néhány pillanat alatt: - Meg kellene tanulniuk viselkedni! – mondta az egyik vidékről jött mentőtiszt-hallgató. - Én vállalom, gyerekek! Ki kéne irtani mind! - Ezt nem mondhatod mindenkire!
Fehérruhás isten leszek!/2.
Fehérruhás isten leszek!/2.
2010. május 27. | so si?
A szülőszobán a legnagyobb hatalom a takarítónőé. Mi van az epiziotómiás tálcán? Milyen volt az első vérvétel? Hova tűnt a gyógyszerraktár kulcsa? - Mindez kiderül Nili blogjának második részéből, avagy: második nap a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Fehérruhás isten leszek!/1.
Fehérruhás isten leszek!/1.
2010. május 20. | so si?
„Orvos leszek, szülész leszek, fehérruhás isten leszek!" - ábrándozott a cigánylány, és elképzelte, hogy ő biza mindenkin segít majd. Az álom valóra vált, és kiderült, hogy sokszor segíteni sem egyszerű. Mert a szülészetnek is megvannak a maga törvényei – első nap a Szülészeten, Ahol Az Élet Kezdődik.
Május első vasárnapja
2010. május 1. | Nótár Ilona
A romáknál jobban ki érthetné, mit jelent az anyaság? Hiszen számukra a gyermekek a legfontosabbak. A család nem jelent kevesebbet, mint a hazát, az otthont, ahol szeretve vannak, elismerik őket olyannak, amilyenek ők igazán. Az ő életükben az anya nem csupán a születést szimbolizálja, hanem az otthon melegét, a gyermeknevelés legfőbb felelősét, a kultúra és hagyomány továbbélésének alappillérét.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink