‘Balog Zoltán’ címkével jelölt cikkek
1
 

„Free-presszionizmus” Balogh Tibor stílusban
„Free-presszionizmus” Balogh Tibor stílusban
2013. április 17. | kutivili
Nehéz, rögös úton jutott el Balogh Tibor fiatal roma grafikus- és festőművész addig, hogy megnyílhasson budapesti kiállítása a Pintér Galéria és Aukciós Házban. A mostani tárlat a Free-presszionista dobbantás címet kapta.
Sokszínűség világszínvonalon
Sokszínűség világszínvonalon
2013. április 8. | kutivili
Április hatodikán ünnepeltük a roma kultúra napját. Ebből az alkalomból színes műsorok várták az érdeklődőket a MOM Kulturális Központban a Cigánykerék – Roma Értékek Fesztiválon. A fesztivál a zenétől a gasztronómiai ínyencségeken át a látványos divatbemutatókig mindenféle érdekességet magába foglalt. Nem titkolt célja az volt, hogy minél szélesebb közönséget szólítson meg, és megismertesse velük a roma kultúra gazdagságát és a páratlan roma hagyományokat.
Szaniszló visszaadja a Táncsics-díjat
2013. március 22. | Balog Zsolt
Szaniszló Ferenc saját műsorában jelentette be, hogy visszaadja a Táncsics-díjat Balog Zoltán emberi erőforrások miniszternek.
Újságírók tiltakoznak Szaniszló kitüntetése miatt
2013. március 15. | Balog Zsolt
Táncsics-díjjal tüntette ki Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Szaniszló Ferencet, az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről ismertté vált Echo Tv-s újságírót. Többen úgy döntöttek a hír hallatán, hogy visszaadják Táncsics-díjukat.
Roma Hungaricum est a Nemzeti Színházban
Roma Hungaricum est a Nemzeti Színházban
2012. október 17. | Balog Zsolt
Az egyik legrégebbi és legértékesebb hungaricum a roma virtuózok által játszott magyar muzsika, amelyet cigányzeneként ismerünk. A nemrégiben megalakult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes egyrészt képviseli a hagyományokat, másrészt számos műfajban, például klasszikus zenében, jazzben, swingben is remekül helytállnak, amely a sokoldalúságukat bizonyítja. Sok felkérést kapnak, és legutóbb telt házas gálaestet adtak a Nemzeti Színházban, ahol vendégük volt a külföldön tanuló, 10 éves Szomora Pali, a magyar cigányzene nagy reménysége, valamint a világhírű operaénekes, Rost Andrea, aki - a közönség nagy meglepetésére és örömére - ízelítőt adott a magyar cigányzenei repertoárból. Sikerük kirobbanó volt, a lelkes publikum vastapsa öt ráadást követelt ki.
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
Balog Zoltán tárlatvezető lesz a Múzeumok Éjszakáján
Balog Zoltán tárlatvezető lesz a Múzeumok Éjszakáján
2012. június 12. | admin
Egyetlen alkalomra megnyílik a "Beszélő paletták" című, kortárs roma képzőművészek alkotásait bemutató kiállítás a Múzeumok Éjszakáján, június 16-án, este kilenckor. Az alkalmi tárlatvezető Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - olvasható a Múzeumok Éjszakája weboldalán.
Bírálták a Roma Stratégiát
Bírálták a Roma Stratégiát
2011. november 24. | GGy
Az uniós tagállamoknak az év végéig kell elkészíteniük a nemzeti roma stratégiát, és azt be kell nyújtaniuk az Európai Bizottsághoz. A májusban elfogadott Európai Roma Keretstratégia alapján négy fő területen kell eredményt elérni: az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás és a lakásviszonyok javításában.
Roma stratégia és cseh csodacsapat
Roma stratégia és cseh csodacsapat
2011. június 30. | PoFa
Hangzatos Balog Zoltán kijelentések után parádés koncertet hallottunk az általunk nagyon várt cseh csodacsapattól, a Gipsy.cz-től. Megtudhattuk, hogy a csehek nem szeretik a cigányzenét, de a csapat mégis a legnépszerűbbek között van a hazájában.
„Egy bátor kormány bátor tagja”
„Egy bátor kormány bátor tagja”
2011. június 11. | PoFa
Balog Zoltán roma felzárkóztatásért felelős államtitkár mondta mindezt önmagáról. Persze a Jövőbe látók kerekasztal-beszélgetés ennél komolyabb hangvételű volt.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink