‘Blogok’ címkével jelölt cikkek
1
 

Szakmai látnivaló
Szakmai látnivaló
2012. július 5. | Nótár Ilona
Amerika államformája független szövetségi köztársaság. Ötven államból áll. Önkormányzati és szervezeti szinten minden állam önálló. Rendeletek szintjén eltérhetnek egymástól az államok (például hat államban, köztük Kaliforniában engedélyezik a melegek házasságát, viszont másutt tilos), ugyanakkor a szövetségi törvények minden államra vonatkoznak, ahogy az 1778-ban elfogadott, tizenhárom alapító állam által aláírt alkotmány is egyformán vonatkozik minden államra. A szövetségi (föderális) törvényeket a kongresszus hozza, a szövetségi kormányzat székhelyén, Washingtonban, az intézmény épülete a Capitolium. (Megfelel a mi Parlamentünknek.) Szintén a főváros szolgál az államfő lakhelyéül, az elnöki rezidencia a Fehér Ház.
New York, New York
New York, New York
2012. július 1. | Nótár Ilona
Minden eddigi blogbejegyzésemben említettem egy-egy olyan személyt, akiért különösen hálás voltam a sorsnak. Mert az igazi nagy ajándékot a találkozások jelentették az utcán megismert emberekkel. Ez a város is tartogatott számomra ilyen ajándékot.
Fekete-fehér, igen-nem
Fekete-fehér, igen-nem
2012. június 26. | Nótár Ilona
Ha Rapid City (Dél-Dakota) az őslakó indiánok által legsűrűbben lakott terület, akkor Georgia alighanem a feketék állama. Amerikában ötször szálltunk repülőre, hogy a hatalmas kontinenst keresztülszelve kicsit jobban megértsük a jóléti állami rendszerét. Abban mindig is biztos voltam, hogy Atlantáért mindenképp érdemes lesz ismét repülőre szállni. Persze akkor még nem is sejtettem, hogy ott már elleplezhetetlenül gyenge és beteg leszek.
Néhány nap Párizsban
2012. január 11. | Bogdán Péter
A feketék ott vannak a repterek bárpultjainál, a légitársaságoknál, a bolti pénztárakban. Az viszont lehangolt, hogy a hazai francia kollégám szerint azért vannak ott, mert havi ezerkétszáz eurót keresnek, ami egy fehér franciának kevés. Igaz, szerintem ez még mindig jobb a közmunka-tábornál.
Az ellenségem ellensége
2011. augusztus 18. | Bogdán Péter
Úgy látszik, a magyarországi nácizmusra a hazai politikusok leginkább akkor érzékenyek, ha az nemzetközi visszhangot kap. Amíg a kutya sem törődik vele, addig csak a mi csúnya kis titkunk, ami fölött szemet lehet hunyni.
Mit lehet tenni mégis?
2011. augusztus 13. | Bogdán Péter
Julia Timosenko már 2010 decemberében tudatta a világgal, hogy politikai összeesküvés készülődik ellene, mert Viktor Janukovics ukrán elnök úgy döntött, hogy koncepciós perben kell eltávolítani őt a közéletből.
Kökény Attila blogja/2.
Kökény Attila blogja/2.
2011. augusztus 4. | admin
Az elmúlt héten megtanítottam a legkisebb fiamat úszni. Jó érzés volt ám nagyon. Mindhármat én tanítottam meg. Most már úszik, mint béka a vízben. Nem szabályosan halad előre, de már bátor, hogy a mély vízbe merészkedjen. Hiába, az én fiam.
Pedofilok
2011. július 28. | Bogdán Péter
Több megerőszakolt nőt ismerek. Egyikük olyan férfiakat választ akaratlanul is, akikkel verekednie kell, mert végre át akarja élni, hogy egyszer megveri és legyőzi az őt bántó hímneműt.
Elnyomók és elnyomottak
2011. július 19. | Bogdán Péter
A romákban, kurdokban, észak-írekben, tibetiekben és csecsenekben van egy közös vonás: túlságosan kevesen vannak, ugyanakkor a többséggel való politikai és kulturális szembenállásuk gazdasági érdekeket sért, ezért megpróbálják elnyomni őket.
Kökény Attila blogja
Kökény Attila blogja
2011. július 19. | admin
Most azért maradjanak le a muzsikálásról, mert nincs annyi pénzük? De sms-re meg volt pénzük, hogy rám szavazzanak. Itt a helyük. Különben én se lehetnék most itt, és nem tudnék énekelni nekik… Ezeknek az embereknek köszönhetek mindent.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink