‘cigány’ címkével jelölt cikkek
1
 

Cigányozott Orbán a vállalatvezetők előtt
2013. március 14. | Balog Zsolt
"Körülbelül 261 ezer startmunkásból, az érintett szervezetektől kapott információk alapján - mert származási alapon információt gyűjteni tilos - 50 ezer cigány ember volt, akiknek a nagy része soha, sehol, semmit sem dolgozott még" - fogalmazott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a közmunka-programok sikereiről beszélt.
Rádió a C utcában – C Street Rádió
Rádió a C utcában – C Street Rádió
2012. szeptember 14. | Balog Zsolt
Tavaly szeptemberben alakult meg a C Street rádió Jánoska István "Spagi" vezetésével, aki fiatalos, lendületes csapatot épített maga köré. Spagitól nem állt messze a rádiózás, hiszen nyolc évet töltött el a Rádió C-ben.Eddigi munkájukat minősíti, hogy már Ugandából, Kanadából, Svédországból és az Egyesült Államokból is vannak hallgatóik.
Otthonom a cigány kultúra
Otthonom a cigány kultúra
2012. július 12. | Balog Zsolt
A Karaván Família együttesről már biztosan sokan hallottak. A négytagú zenekar egyik különlegessége, hogy egy teljes család alkotja. Nagy István és a felesége 2002-ben hozta létre a zenekart, egy év múlva már együtt zenéltek gyermekeikkel, ifjabb Nagy Istvánnal és Nagy Nikolettel. Repertoárjuk változatos, hangzásviláguk széleskörű. A hagyományos cigányzenei stílus mellett merész dolgokra vállalkoznak: saját kedvelt stílusaikat is belecsempészik dalaikba. Így kerül zenéjükbe a Mississippi blues, a flamenco, meg a latin és a balkáni zenei elemek.
Pirlóék jobban koncentráltak
Pirlóék jobban koncentráltak
2012. június 25. | bermy
Kenyeres Imre, a magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője szerint az olaszok megérdemelten jutottak tovább, többet tettek a sikerért és a végén a szerencse is melléjük állt. Az Olaszország-Anglia negyeddöntőben gól nélküli kilencven perc után a hosszabbításban sem sikerült eldönteni a mérkőzést. A tizenegyesek következtek, amelyben az olaszok bizonyultak jobbnak és 4-3-ra nyertek. A cigány családból származó Andrea Pirlo, a legendás Csehszlovák válogatott Panenka büntetőjét utánozta le.
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
2012. június 15. | CIJ - Romania
Mielőtt híres rapper vált volna belőle, Ştefan Mihalache csak egy átlagos, Dristorban[1] született és nevelkedett cigány fiú volt. A gyerekként és szegény tinédzserként elszenvedett hétköznapi diszkrimináció megtanította, hogy komoly elhatározásba kerül az etnikai frusztrációkon felülemelkedni.
Február 23., gyásznap
Február 23., gyásznap
2012. február 24. | Black Joe
Több mint százötven helyen emlékeztek meg a három évvel ezelőtti gyilkosságsorozat tatárszentgyörgyi áldozataira hazánkban és világszerte. Csorba Róbert és ötéves kisfia azért halt meg, mert cigány volt.
Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
2012. február 21. | admin
Hivatalos becslések szerint hét év alatt mintegy 15 ezer roma életkörülményei javulhattak a telep-felszámolási programoknak köszönhetően. A legtöbb helyen, ahol beindult, a program ellenérzéseket váltott ki a többségi társadalom tagjaiból. Tolna és Baranya megyében sem volt ez másként, ám az idő múltával elfogadták a romákat a falvakban.
Százezrek létbizonytalanságban
Százezrek létbizonytalanságban
2012. február 18. | Nótár Ilona
A rendszerváltás előtt szinte minden munkaképes cigány ember dolgozott. A rendszer változásával és a munkahelyek egyharmadának megszűnésével a szakképzetlen romák nyolcvan százaléka hirtelen munkanélkülivé vált. Mára immár a harmadik generációnak kell felnőni munkanélküliként, perspektíva nélkül.
Fekete angyalok
Fekete angyalok
2012. január 31. | GGy
Lázok Roland, zenész nevén Luigika - így ismeri mindenki a "nyóckerben". Megnéztük, hogyan készülnek a dalaik, amelyeket sokan letöltöttek az internetről. Vannak olyan számaik, amelyeket már több százezren láttak. Nézze meg videónkat.
»Asszem, megtapostam«
»Asszem, megtapostam«
2012. január 25. | Fény
»Cigány macska« címmel jelent meg egy internetes oldalon egy macska megölését bemutató fénykép. A brutális fotó felbukkant a Facebook közösségi oldalon, ahol a felháborodott hozzászólások mellett többen jelezték, hogy rendőrségi feljelentést tesznek.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink