‘cigánytelep’ címkével jelölt cikkek
1

Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
2012. február 21. | admin
Hivatalos becslések szerint hét év alatt mintegy 15 ezer roma életkörülményei javulhattak a telep-felszámolási programoknak köszönhetően. A legtöbb helyen, ahol beindult, a program ellenérzéseket váltott ki a többségi társadalom tagjaiból. Tolna és Baranya megyében sem volt ez másként, ám az idő múltával elfogadták a romákat a falvakban.
A Vörösiszap segíthet felszámolni a cigánytelepet
A Vörösiszap segíthet felszámolni a cigánytelepet
2011. március 6. | PoFa
Először adtak koncertet Budapesten a vörösiszap-katasztrófa óta a devecseri Fláre Beás együttes tagjai. A zenészek azt mondják, hogy ha nincs a tragédia, továbbra is csak ígéret marad a helyi cigánytelep felszámolása.
„Libikóka”: új kormányzati telepprogram
2011. január 29. | Roma Sajtóközpont
Felszámolás helyett leginkább csinosítgatás, és rászorulók helyett az arra „érdemesek” – két markáns változás a cigánytelepekkel kapcsolatos kormányzati politikában. A cigánytelepek jó részén, ahol a felmérések szerint többszázezren élnek, nemcsak gáz vagy fürdőszoba, de csatornahálózat, gyakran víz és villany sincs. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint „vannak romák, akik szívesebben laknak maguk közt”. Az előző kormány telep- programjainak alapvetése szerint a telepek helyreállítása tartósítja a szegregációt. A telepfelszámolások fél évszázados története kudarcok sorozata.
Muszáj menni, hogy ne fázzon a gyerek
Muszáj menni, hogy ne fázzon a gyerek
2010. december 9. | Baranyi Laura
Leesett az első hó. Kissé korai, november végén még nem szokott havazni. Szendrőládon épphogy felújították az emberek az árvízben tönkrement házukat, máris a hóesés okozta belvíztől rettegnek a helyi cigánytelep lakói.
Egy szlovákiai cigánytelepen
Egy szlovákiai cigánytelepen
2010. december 6. | GGy
Csaknem ezerötszáz roma él a település szélén, katasztrofális körülmények között. Sokan áram és víz nélkül tengődnek hosszú évek óta, a vizet a közeli forrásból hordják.
Több pénz és változások az idei telep-felszámolási programban
2010. március 30. | Roma Sajtóközpont
Bár a tavalyi zárolást nem oldották fel, a Pénzügyminisztérium maradványának átcsoportosításával idén mégis több pénz jut a cigány telepek felszámolására. A pályázatra január végéig jelentkezhettek a települések.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink