‘esélyegyenlőség’ címkével jelölt cikkek
1
 

Pisont: Ha jobban megismerik a romákat, el is fogják őket fogadni
Pisont: Ha jobban megismerik a romákat, el is fogják őket fogadni
2010. augusztus 31. | PoFa
Pisont István szerint sok tehetséges roma fiatal van a focicsapatokban, de nem vállalják fel származásukat. Nincs olyan sok tehetséges gyerek az országban, hogy a válogatott utánpótlásában le lehessen mondani a roma gyerekekről. - audió!
Csepeli csoda sok segítővel
Csepeli csoda sok segítővel
2010. augusztus 20. | so si?
Közeledik az iskolakezdés, azonban sok gyereknek előtte még túl kell jutnia a pótvizsgákon. A csepeli tanodában személyre szabott, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásához igazított módszerrel dolgoznak a tanárok. Karolina matekból készül pótvizsgázni... - audió!
Tállyáról az Amerikai Nagykövetségre
Tállyáról az Amerikai Nagykövetségre
2010. augusztus 9. | so si?
Kevesen képzelik el azt, hogy egy fiatal cigánygyerek elindul Borsodból, megvalósítani az álmait. Hogyan juthat el egy 23 éves fiú a Tállya nevű kistelepülésről az Amerikai Nagykövetség gyakornokságáig? - Angyal József - Most induló sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akikre felnézhettek.
Aláírásgyűjtésbe kezdtek az árvízkárosult boldvai romák
Aláírásgyűjtésbe kezdtek az árvízkárosult boldvai romák
2010. július 30. | Fény
Lázi Lajos háza Boldván, az Akácfa utcában áll. A férfi levelet írt a kisebbségi ombudsmannak, és azt kérte Kállai Ernőtől, hogy vizsgálja meg a Boldvára érkezett adományok sorsát. A levelet hatvanhét helyi család írta még alá.
Pert nyert Mohácsi Erzsébet a Somogy Online ellen
2010. július 29. | Fény
„Nem ez volt az első eset, hogy a helyi sajtó a szegregációs per alatt félretájékoztatta az olvasókat, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt már nem hagyjuk annyiban” – válaszolt a Roma Sajtóközpont kérdésére Mohácsi Erzsébet.
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
2010. július 25. | Botos Nikolett
Könnyen lehet, hogy utoljára nyaraltak együtt hátrányos helyzetű fiatalok az Országos Cigány önkormányzat táborában. Hogyan érzik magukat a gyerekek, milyen a tábor hangulata? - Videó és audió riportunkból megtudhatják.
A Legbelső Szoba Szirákon járt
A Legbelső Szoba Szirákon járt
2010. június 21. | Botos Nikolett
A Szirákról származó Puporka Elemér is szereplője a Legbelső Szoba című filmnek, amelyet A Sziráki Roma Fesztivál első napján nézhették meg az érdeklődők. Hogy hogyan és miért is készült a film? - az audióból kiderül!
Furmann Imre egyedi és pótolhatatlan volt
2010. június 3. | Black Joe
Magyarország talán legismertebb emberi jogvédője távozott közülünk. Ötvenkilenc évesen feladta a gyógyíthatatlan kórral szembeni harcot. A hazai cigányság védelmezőjére emlékezünk - audióriportunkban.
Furmann Imre emlékére
2010. május 31. | Black Joe
Nyugodtan, és bátran ki merem jelenteni, hogy a hazai cigányság egyik védelmezője hagyott itt bennünket. Egy harcossal kevesebb ezekben az előítéletekkel teli napokban. Remélem lesz olyan ember, aki megpróbál Furmann Imre nyomdokaiba lépni. Ki merem jelenteni, ha valaki megpróbálja ezt az utat követni, akkor mi romák segíteni fogunk neki.
Elsősorban gyerek, másodsorban roma
Elsősorban gyerek, másodsorban roma
2010. május 24. | PoFa
A Vespa című film főszereplője egy 12 éves fiú, aki történetesen roma származású. Az alkotók célja az volt, hogy a közönség elsősorban egy kisfiú történetét lássa, aki az álmai megvalósulásáért útra kel, ám a magyar társadalom nem érett meg arra, hogy ebben segítségére legyen. - audió!
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink