‘Európai Parlament’ címkével jelölt cikkek
1

20 ezer roma munakahelyet sikerült megőrizni
2013. március 14. | Balog Zsolt
Az Európai Parlament Strasbourgban szavazott az unió közös agrárpolitikájának a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó jogszabály-tervezeteiről. Glattfelder Béla EP-képviselő szerint a szavazás legfőbb eredménye az, hogy a közös agrárpolitikának van jövője. Magyar szempontból nagyon fontos sikernek véli, hogy a termeléshez kötött támogatásban részesülő ágazatok körét sikerült jelentősen kibővíteni. Fennmaradhat a dohánytermelők támogatása, aminek a révén sikerülhet megőrizni 20 ezer, főként roma származású, alacsonyan képzett munkavállaló munkahelyét, de lehetőség lesz támogatásokat nyújtani a sertés- és baromfiágazatban is.
Jogegyenlőséget az európai romáknak
2011. február 15. | Roma Sajtóközpont
2011. február 15. , kedd: — „A romák társadalmi befogadása nemcsak az egyik legfontosabb stratégiai kihívás, hanem az egyik legígéretesebb lehetőség is Európa számára" — jelentette ki Járóka Lívia, a Fidesz néppárti képviselője az Európai Parlament Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának brüsszeli ülésén. A testület nagy többséggel elfogadta az EP egyetlen roma képviselőjének jelentéstervezetét, amely az Unió romastratégiájáról szól.
Vitában Járóka Lívia kijelentésével
Vitában Járóka Lívia kijelentésével
2010. október 13. | Black Joe
Járóka Lívia, az Európai Parlament egyetlen roma képviselője szerint „nem az etnikai, hanem közös gazdasági körülmények alapján” kell meghatározni a kirekesztés elleni stratégiát. E kijelentésről kérdeztünk polgárjogi szakértőt és roma politikusokat.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink