‘Fehér Sándor’ címkével jelölt cikkek
1

Tisztelet Fehér Sándor emlékének
Tisztelet Fehér Sándor emlékének
2013. február 24. | kutivili
Szerte a világon példaértékűnek tartják azt, amit a fiatalon elhunyt hegedűművész, Fehér Sándor tett: életét áldozta, miközben a bajtársait mentette a Costa Concordia luxushajón. A közelmúltban a Magyar Civil Becsületrend, Ars Humanica Hungarica kör tisztelgett a hegedűművész emléke előtt egy poszthumusz díjjal, amelyet Sándor testvére, Fehér Róbert vett át az Óbudai Társaskörben. Az alapító és szervező Kuthi Csaba elmondta, számukra teljesen természetes és egyértelmű volt, hogy a hősi halált halt fiatal hegedűművész emléke előtt róják le tiszteletüket a poszthumusz díjjal.
A talentumok mestere a tehetségről
A talentumok mestere a tehetségről
2012. szeptember 12. | kutivili
Dénes László hegedűtanár keze alól sok fiatal hegedűművész került ki, többségük olyan, akinek a munkássága nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is meghatározó. Számos roma tehetséget juttatott el a művészi szintig, és vallja, hogy az ő adottságaik különlegesek, és hogy rendelkeznek valami plusszal. Olyan nagyszerű előadóművészeket oktatott, mint például Oláh Vilmos, Szalai Antal, vagy a Costa Concordia hajószerencsétlenségben elhunyt Fehér Sándor.
A Costa Concordia hősi halottja – Fehér Sándor
A Costa Concordia hősi halottja – Fehér Sándor
2012. július 29. | kutivili
Mint ismert, ez év januárjában a Costa Concordia szállodahajó zátonyra futott az olaszországi Giglio szigeténél. Az óceánjárón számos magyar is volt, akik a balesetet követően néhány napon belül már mind itthon voltak – egy kivétellel. A kivétel a luxushajó hegedűművésze, Fehér Sándor volt. Jó ideig, nagy erőkkel keresték, de hiába. Külföldi kollégái annyit tudtak elmondani, [...]
Az önzetlenség mintapéldája
Az önzetlenség mintapéldája
2012. február 16. | kutivili
Nem vitás, hogy az önzetlen viselkedés, amelyet Fehér Sándor tanúsított a Costa Concordia katasztrófája idején, példaértékű mindenki számára. Akik vele voltak az utolsó percekben, elmondták, hogyan segített a kétségbeesetteken, legfőképpen a gyermekeken.
Állítsunk szobrot Fehér Sándornak
2012. február 6. | PoFa
Szinte egyöntetű a vélemény a facebookon: ha történetesen nem cigány lett volna a Costa Concordián életét vesztő Fehér Sándor, akkor most hősnek tartanák Magyarországon. Tény, hogy keveset írnak róla, és arról alig tudhat az átlagos magyar médiafogyasztó, hogy a katasztrófa kellős közepén Sándor síró gyermekeknek segített felvenni a mentőmellényt.
A Costa Concordia igazi kapitánya – Fehér Sándor hegedűművész
A Costa Concordia igazi kapitánya – Fehér Sándor hegedűművész
2012. január 24. | kutivili
Az élet könyörtelen fordulatai távolinak tűnnek. Mindaddig, amíg valami olyan kegyetlenség történik az emberrel vagy közeli hozzátartozójával, amelyre rémálmában sem gondolna.
Magyar hegedűtanítás a tengerentúlon
Magyar hegedűtanítás a tengerentúlon
2011. május 31. | kutivili
Fehér Sándor szinte már hátulgombolós korában elhatározta, hogy mindenképpen hegedülni fog. Először édesapja és nagypapája volt a példaképe, akik megkövetelték Sándortól a mindennapi gyakorlást. Csak ezután jöhetett a játék, bár Sándor a legtöbb esetben a hosszas gyakorlást is játéknak fogta fel.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink