‘festészet’ címkével jelölt cikkek
1

“Eltépett ingjeire festett a művész”
“Eltépett ingjeire festett a művész”
2012. március 31. | GGy
Balázs János festőművész életét, munkásságát elevenítették fel a KuglerArt különleges rendezvényén a meghívott vendégek. Ők voltak azok, akik rávették az 1977-ben elhunyt festőt, hogy 60 éves korában elkezdjen alkotni.
Négy roma festő a Magyar utcában
Négy roma festő a Magyar utcában
2012. március 31. | GGy
Négy roma fiatal alkot évek óta Budapest belvárosában, az Astoria közelében, egy galériában. Bizonyára egyikőjük sem gondolta a tiszadobi gyermekotthonban, hogy egyszer majd egy olyan helyen festhetnek, amilyenről sok kortárs művész csak álmodni mer. Balogh Tibor, Káli-Horváth Kálmán, Kiss Sándor és Vári Zsolt hisz abban, hogy képeik a cigány képzőművészet részévé válnak, és ezzel is gyarapítják a közös értékeinket, a cigányok, magyarok, európaiak közös kultúrkincsét.
A művész ember perifériára szorult csodalény
A művész ember perifériára szorult csodalény
2012. március 20. | Nótár Ilona
„Átléptem egy küszöböt – vezet be Kunhegyesi Feri az egyik kép megalkotásának folyamatába. – Hagytam, hogy vigyenek a színek, a kezemet vezesse az ecset, és engedjem el magam, hogy csak szösszenetnyire hagyjam a munkámon a festőt.
Anya – Lánya – Unokája
Anya – Lánya – Unokája
2012. január 15. | Balog Zsolt
Anya - Lánya - Unokája címet adták a szervezők annak a kiállításnak, amely február közepéig látható a Madách Színház szalonjában. A tárlaton három generáció hölgytagjainak alkotásait mutatják be: ők együtt hogyan látják a világot. Bó Kati festőművész a nagymama, Illés Bódi Barbara az édesanya, és a legifjabb alkotó az unoka, Illés Barbara Petra.
Modern roma festészet sajátosságai
Modern roma festészet sajátosságai
2011. július 27. | Black Joe
Péli Tamás, Balázs János, Csámpai Rozi, Szentandrássy István - néhány kiemelkedő roma festő, akinek nevét és tehetségét nem csak hazánkban ismerik. Tény, hogy a roma festészet eltér a nem romától, de vajon melyek a jellegzetes stílusjegyek és hogyan alakultak ki ezek a sajátosságok?
Izzó mező
Izzó mező
2011. június 9. | GGy
Tizenhárom évesen kezdett festeni Kállai Henrik, és azóta számtalan kiállítása volt idehaza és külföldön. A fiatal művészt a festészet mellett érdekli a film is, és hátrányos helyzetű gyerekeknek tart művészeti foglalkozásokat.
Carnival Mood
Carnival Mood
2011. január 8. | Balog Zsolt
Ferenc Kunhegyesi is an artist and has been a student of István Szentandrássy for ten years. Ferenc, who is also a successful Roma dancer and radio journalist, is committed to the heritage of the late Roma artist Tamás Péli and want to be a true follower of his teacher Szentandrássy. At the same time,he is looking for his own path. He lives in Kiskőrös, and most recently he has painted works in carnival mood. As he said, he is very much intrigued by what it means to hide behind a mask.
Karneváli hangulatban
Karneváli hangulatban
2011. január 8. | Balog Zsolt
Kunhegyesi Ferenc festőművész, Szentandrássy István tanítványa. A táncosként és rádiósként is sikeres roma fiatalember arra törekszik, hogy mestere méltó követője legyen. A Kiskőrösön élő művész legfrissebb festményein karneváli hangulatot teremt és leginkább most „az álarc mögé bújás” foglalkoztatja.
Romano Kher – először a Könyvfesztiválon
Romano Kher – először a Könyvfesztiválon
2010. április 26. | GGy
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher először volt jelen a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol több, a közelmúltban megjelent reprezentatív kiadványt mutattak be. A Cigány Festészet Magyarország 1969-2009, a Első Cigány Nyelvű Európai Szótáram és Bari Károly: A cigányokról című kötetét lehetett kapni.
Sukár – magyarcigány képek New Yorkban
Sukár – magyarcigány képek New Yorkban
2010. február 25. | barimari
Sukár, azaz szép cigány képek láthatók New Yorkban, a Magyar Kulturális Intézetben. A Shukar! (Szép!) címmel múlt héten megnyílt tárlat április 8-ig látható.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink