‘fesztivál’ címkével jelölt cikkek
1
 

Sokszínűség világszínvonalon
Sokszínűség világszínvonalon
2013. április 8. | kutivili
Április hatodikán ünnepeltük a roma kultúra napját. Ebből az alkalomból színes műsorok várták az érdeklődőket a MOM Kulturális Központban a Cigánykerék – Roma Értékek Fesztiválon. A fesztivál a zenétől a gasztronómiai ínyencségeken át a látványos divatbemutatókig mindenféle érdekességet magába foglalt. Nem titkolt célja az volt, hogy minél szélesebb közönséget szólítson meg, és megismertesse velük a roma kultúra gazdagságát és a páratlan roma hagyományokat.
Show + innováció = Si Love – Is Love
Show + innováció = Si Love – Is Love
2012. július 18. | Balog Zsolt
Sok meglepetést tartogat ez a hét azok számára, akik ellátogatnak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival-ra, a Deák téri Akváriumba. Július 19. és 22. között a legkülönbözőbb zenei műfajok előadói lépnek fel, akár közösen is, és egymás zenei stílusát összehangolva tárják a közönség elé a csemegéket. A főszervező, Szilvási István szerint éppen a program sokszínűsége miatt lehet ezt az eseményt a roma fesztiválok innovációjának (újítás, fejlesztés) nevezni. Négy nap alatt több mint negyven előadó lép fel: Mokoomba, Taren, Naked, Khamoro, Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (a volt Rajkó zenekar), Szilvási Gipsy Folk Band, Fatima, Báró, Kicsinyúl, Andreas, Grofó és Kis Grofó, Nyári Kálmán és zenekara, Kökény Attila, Oláh Dezső Trió, Egri Django Trió, Gipsy Wamp. A táncosok között ott lesz a Sárréti Értelmiségi Roma Fiatalok Egyesülete és a TukemO - Balogh Katesz Dance Group. Mindezek mellett lesz mozdulatszínház, kiállítás, és filmvetítés, hogy a látogatók ízelítőt kapjanak a cigány kultúra rendkívüli változatosságából.
Cigányvilág Szirákon
Cigányvilág Szirákon
2011. április 29. | Forgács Marietta
Magyarok és cigányok együtt ünneplik a romák világnapját Szirákon, ahol a falu apraja-nagyja részt vesz a közelgő fesztiválon. A nógrád megyei faluban hatodik alkalommal mutatják be a roma ételeket, táncokat, dalokat. A közelgő eseményről Puporka Elemérrel a főszervezővel beszélgetett Forgács Marietta.
Return to roma dance
Return to roma dance
2010. szeptember 15. | Botos Nikolett
Artists coming from eight countries have shown their talent in music and dancing at the 16th International Roma Dance Festival in Sátoraljaújhely (North-East Hungary). The artists visited several neighbouring villages to familiarize the most possible people with the culture of other countries. According to head organizer, Tibor Lakatos this festival has the longuest history among the similar Romani cultural programs.
Roma össztánc
Roma össztánc
2010. szeptember 14. | Botos Nikolett
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyen a Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A rendezvényen nyolc ország vett részt: Bulgária, Lengyelország, Románia, India, Ukrajna, Szlovákia, Izrael és Magyarország. - videó
Bent a 8ban – összművészeti fesztivál
Bent a 8ban – összművészeti fesztivál
2010. szeptember 2. | GGy
Holnap indul a három napos összművészeti fesztivál, a Benta8ban, a Tavaszmező-Művészkert Civil Kezdeményezés szervezésében. A fesztivál alatt összegyűjtött adományok a Roma Parlament és a Művészkert fennmaradását is szolgálják.
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
2010. augusztus 29. | so si?
Petya Jurcsenko legendás cigány táncművész, aki a Kalyi Jag együttes dalaira írt koreográfiát, a prágai Khamorro Fesztiválon lépett fel. Tizenöt évesen fedezte fel a moszkvai Cigány Színház, ezután Párizsban megalakítja az Arbat együttest, jelenleg a Romano Atmo táncegyüttes vezetője. - videó!
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
2010. augusztus 26. | Botos Nikolett
Szeptemberben rendezik a 16. Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A szervezővel és a Romano Suno sátoraljaújhelyi cigány táncegyüttes tagjaival beszélgettünk. Nézzétek meg, hogyan ropják Sátoraljaújhelyen! - videó
Gasztromák Baranyában
Gasztromák Baranyában
2010. augusztus 16. | Forgács Marietta
Vidéki tudósítónk két kis dél-baranyai faluban bukkant a nyomára a cigány lecsónak, a bokolyinak, a punyának és más ínycsiklandó cigány ételeknek. A helyi asszonyok féltékenyen őrzik a titkos recepteket...
Új márka a kifutón: Romani Design
Új márka a kifutón: Romani Design
2010. július 28. | so si?
A kifutó, mint a Romani Design „hídja” fizikai valósággá vált! A stúdió hitvallása szerint a divat egy olyan erős híd a roma és nem roma társadalom között, amely hozzájárul egy toleránsabb, boldogabb társadalom kialakulásához. - videó!
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink