‘fiatalok’ címkével jelölt cikkek
1

Amit a Gandhi adhat
Amit a Gandhi adhat
2010. augusztus 10. | Pusztai G. Krisztián
A tizenhat év alatt több százan tették le az érettségi vizsgát és egyre több végzett gandhis diák kerül be a a felsőoktatásba, hogy az államvizsga letétele után bővítse a diplomás romák táborát. - videó!
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
2010. július 25. | Botos Nikolett
Könnyen lehet, hogy utoljára nyaraltak együtt hátrányos helyzetű fiatalok az Országos Cigány önkormányzat táborában. Hogyan érzik magukat a gyerekek, milyen a tábor hangulata? - Videó és audió riportunkból megtudhatják.
Vitázunk, feldobunk témákat
Vitázunk, feldobunk témákat
2010. június 29. | Botos Nikolett
Kamaszok tanulnak vitázni, érvelni az Új Világ Egyesületben. Vélemények, érvek, ellenérvek egy megadott témában. Hogy milyen témákról esik szó, mi érdekli őket? - videó!
Honnan a gyűlölet? – a szembenézés három napja
Honnan a gyűlölet? – a szembenézés három napja
2010. április 13. | GGy
Feuer Yvette színész-drámapedagógus rendezésében a cigánygyűlölet témáját dolgozták fel roma és nem roma fiatalok. A rendezőnő budapesti, barcsi, hétesi, pécsi fiatalokkal dolgozott egyhetes intenzív műhelymunka formájában. audió!
Rációval a jövőért
Rációval a jövőért
2010. április 12. | Forgács Marietta
Több mint száz diák vett lelkesen részt abban a RomaRáció programban, amelynek keretében nyolc hónap alatt a fiatalok megismerkedtek a tőzsdével, a kereslet-kínálat rejtelmeivel és azt is elsajátították, hogyan kell akár céget, akár egyéni vállalkozást elindítani. Interjúnk a gyöngyösi első és második helyezettel. - audió!
A szegény gyerekeknek égi manna az unott banán
A szegény gyerekeknek égi manna az unott banán
2010. április 1. | Forgács Marietta
Ha otthon tele a kamra konzervekkel, vagy nem tudsz mihez kezdeni a krumplival, akkor a felesleges élelmiszert tedd egy dobozba, és hozd el április 24-én a Gödör Klubba. Élelmiszer-gyűjtés a mélyszegénységben élő kisgyermekes családok számára. - audió!
Tollfosztás a Tháliában
Tollfosztás a Tháliában
2010. március 29. | GGy
A Balogh Rodrigó rendezte rendhagyó darab közelmúltbeli jogesetekből, személyes történetekből íródott, a roma integráció számos olyan visszásságát felszínre hozza, amelyek a közbeszédben is alig jelennek meg, nem beszélve az irodalomról.
Együtt könnyebb…
Együtt könnyebb…
2010. március 17. | Botos Nikolett
Az iskolai agresszió egyre inkább növekszik Magyarországon. Utánanéztünk két budapesti iskolában, milyen hatékonysággal működnek a magatartási és tanulási problémákkal küzdő gyerekek beilleszkedését segítő hatékony tanítási módszerek? - audió!
Cigányok a hálón…
Cigányok a hálón…
2010. március 6. | Black Joe
Tény, hogy az internet egyre több roma fiatalt vonz a monitorok elé. Viszont még mindig kevés azon családok száma, akik elérhetővé tudják tenni gyermekeik számára a netet. Íme,a megoldás arra, hogy hol érdemes csatlakozni a világhálóra? - videó!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink