‘FIDESZ’ címkével jelölt cikkek
1

Újabb ötlet roma ügyben
Újabb ötlet roma ügyben
2010. szeptember 8. | Black Joe
Az oktatási integráció mihamarabbi megvalósítása érdekében egyházi iskolák bevonását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. E heti körkérdés rovatunkban erről a kezdeményezésről szólaltattuk meg a témában jártas szakembereket.
Lázár János: Roma szövetségeseket keresünk
Lázár János: Roma szövetségeseket keresünk
2010. szeptember 1. | Black Joe
Mi a hódmezővásárhelyi integrációs program sikerének titka? Milyen terve volna a Fidesz frakcióvezetőjének a harmincas roma értelmiségi generációval? - interjú Lázár Jánossal, Hódmezővásárhely polgármesterével, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjével.
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
2010. május 3. | Black Joe
Kérdésünkre három olyan roma közéleti személy válaszolt, akik valamilyen szinten járatosak a roma politikában. Amire a választ kerestük: vajon milyen változásokat hozhat a következő kormány roma ügyben az elmúlt nyolc évhez képest? - audió!
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
2010. április 28. | Black Joe
Raduly József először mérette meg magát képviselőjelöltként, A Fidesz budapesti listáján csak az 58. helyet kapta meg, ami nem lett elég a mandátumhoz. A roma férfi mandátum nélkül is óriási terveket szövöget, amelyek részleteibe most a Sosi? olvasóit is beavatjuk.
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
2010. április 21. | Forgács Marietta
Hogyan tudta a Jobbik a cigányokkal szembeni előítéletesség meglovagolásával meghétszerezni a szavazótáborát? Hogyan oldódik meg a kisebbségek parlamenti képviselete, korporatív módon, vagy egy új, önálló roma párt alakul? Lesz-e új, nem kompromittálódott roma politikus generáció? - audióinterjú Juhász Attilával, a Political Capital igazgatóhelyettesével
Választás első forduló: 1744-en szavaztak roma jelöltekre
2010. április 12. | GGy
Az országgyűlési választás első fordulójában öt roma mérette meg magát, Horváth Aladár függetlenként, Kolmpár Orbán, Dancs Mihály, Bordás Géza és Kőszegi Zsolt pártszínekben indultak. Összesen 1744 szavazatot kaptak a képviselőjelöltek. Egyik képviselőjelölt sem kerül a parlamentbe, de lesznek romák a következő ciklusban is a pártok listáiról.
Romákról a választások előtt
Romákról a választások előtt
2010. április 5. | Forgács Marietta
Bár a miniszterelnök-jelölti tévévita elmaradt, a Sosi? megtartotta a roma szakpolitikusok vitáját. Megkérdeztük a parlamentbe készülő politikusokat, milyen változásokat terveznek pártjaik az elkövetkező négy évben, hogyan tudják megoldani a jelenlegi roma problémákat, amelyek mindenkit érintenek? - videó!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink