‘film’ címkével jelölt cikkek
1

Muzsikáló sztereotípiák
Muzsikáló sztereotípiák
2012. április 10. | Balog Zsolt
"Vérü(n)kben van a zene" - ezt a romákkal kapcsolatos sztereotip vélekedést járták körbe a Romakép Műhely tematikus estjén legutóbb a DocuArt-ban. A roma kultúra zenei szegmensével foglalkozó esten a beszélgetés előtt Tony Gatlif Swing és Latcho Drom c. kultuszfilmjeinek részletei, valamint a Független Médiaközpont weboldala, a sosinet.huáltal készített, roma zenészekről szóló riportfilmek töredékeit láthatták a nézők.
Sosi?-s filmet is díjaztak a Szegénység Arcai filmfesztiválon
Sosi?-s filmet is díjaztak a Szegénység Arcai filmfesztiválon
2010. december 13. | PoFa
A Szegénység Arcai filmfesztiválon 102 alkotást láthatott a közönség, a fődíjat Váradi Béla Börtönévek című alkotása nyerte, rövidfilm kategóriában Baranyi Mária „pogácsásjulcsi” című filmjét találta a legjobbnak a zsűri. Botos Nikolett, a Sosi? munkatársa oklevelet kapott a Csiszolatlan gyémánt című művéért.
A Legbelső Szoba Szirákon járt
A Legbelső Szoba Szirákon járt
2010. június 21. | Botos Nikolett
A Szirákról származó Puporka Elemér is szereplője a Legbelső Szoba című filmnek, amelyet A Sziráki Roma Fesztivál első napján nézhették meg az érdeklődők. Hogy hogyan és miért is készült a film? - az audióból kiderül!
Elsősorban gyerek, másodsorban roma
Elsősorban gyerek, másodsorban roma
2010. május 24. | PoFa
A Vespa című film főszereplője egy 12 éves fiú, aki történetesen roma származású. Az alkotók célja az volt, hogy a közönség elsősorban egy kisfiú történetét lássa, aki az álmai megvalósulásáért útra kel, ám a magyar társadalom nem érett meg arra, hogy ebben segítségére legyen. - audió!
A Parno Graszt Indiában
A Parno Graszt Indiában
2010. április 22. | GGy
A zenekar két évvel ezelőtt a roma nép bölcsőjeként számon tartott Radzsasztánban kutatta a cigányság gyökereit. Találkoztak helyi zenészekkel, ismerkedtek tablával és tampurával, beszélgettek kézzel-lábbal. - Filmpremier és koncert a Toldi moziban.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink