‘Fliegauf Bence’ címkével jelölt cikkek
1

Valóság ihlette fikció
Valóság ihlette fikció
2012. április 10. | PoFa
A rasszista sorozatgyilkosságokról szóló film nem a valóságot tükrözi, részben inkább vízió. Fliegauf Bence arra törekedett, hogy ne sztereotípiákat követve ábrázolja a cigányokat – korrekt és hatásos filmet készített, amin szórakozni azonban nem lehet.
Fliegauf Bencét kérdeztük a “Csak a szélről”
Fliegauf Bencét kérdeztük a “Csak a szélről”
2012. április 7. | GGy
Fliegauf Bence "Csak a szél" című filmjéről már sokat olvashattunk, most viszont meg is nézhetjük a hazai mozikban. A romák felfokozott kíváncsisággal várták a berlini filmfesztiválon kitüntetett alkotást, amely a 2008-2009-es, romák elleni gyilkosságsorozat hatására született, és amelyben amatőr színészek szerepelnek.
Március végén jön a “Csak a szél”
Március végén jön a “Csak a szél”
2012. február 29. | GGy
Még néhány hetet várni kell, hogy megérkezzen a magyar mozikba is Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása, amelyet a romák elleni merényletsorozat inspirált.
A cigányseggnyaló
A cigányseggnyaló
2012. február 20. | Nótár Ilona
Azért ez felháborító. A kormány minden lehetséges sajtóorgánumhoz eljuttatta a brosúráját, miszerint Fliegauf Bence Ezüst Medvét nyert, a romagyilkosságokról szóló dokumentumfilmje csupán fikció, és bekezdéseken keresztül, szégyentelenül méltatta saját, a romastratégia ügyében végzett munkáját. Mindezt a rendezőnek egy német újságírótól kellett megtudnia.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink