‘Független Médiaközpont’ címkével jelölt cikkek
1

A ‘multikulti’ vége Európában?
A ‘multikulti’ vége Európában?
2011. március 6. | Balog Zsolt
Vajon tényleg vége van az európai "multikulti"-nak, vagyis annak, hogy az egymástól nagyon eltérő kultúrák képviselői békében éljenek, egymáshoz nagyon közel? Erre a kérdésre keresték a választ újságírók és civil szervezetek képviselői egy budapesti kerekasztal-beszélgetésen.
Gyakornoki program bevándorló diákoknak
2011. január 27. | Roma Sajtóközpont
Január 27., csütörtök: Gyakornoki programot hirdet bevándorlók számára a Független Médiaközpont és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) magyarországi irodája. Ezen kívül nemzetközi médiapályázatot írtak ki a migráció, az integráció és a kulturális sokszínűség témájában is.
Ahonnan a romák dobbanthatnak
Ahonnan a romák dobbanthatnak
2011. január 7. | GGy
Néhány hete ünnepelte 15. születésnapját a Független Médiaközpont. Újságíró-gyakornoki programjában eddig 110 roma fiatal kapott képzést, és ezzel lehetőséget, hogy változtasson sorsán. Filmünkben a központ vezetői és az egykori diákok idézik fel a programmal kapcsolatos emlékeiket.
Tizenöt év
Tizenöt év
2010. december 20. | Bogdán Péter
A roma témákban való járatlanság miatt is szükség van roma újságírókra. A toborzásuk, a képzésük nem maradhat el az állítólagos pénzhiány miatt. A társadalmi feszültségek csökkentésére áldozni kell, és ha annak az „eszköze” egy cigány újságíró, akkor őrá kell költeni.
Tizenegy év – száztíz gyakornok
Tizenegy év – száztíz gyakornok
2010. november 3. | Botos Nikolett
A Független Médiaközpont 2010-ben már tizenegyedik alkalommal indított tanfolyamot roma fiatalok számára. A roma újságíró-gyakornoki programot hatan végezték el eredményesen ebben az évben. Ezzel 110-re emelkedett azoknak a száma, akik 1998 óta sikeresen fejezték be a tanfolyamot.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink