‘gyerekek’ címkével jelölt cikkek
1

Olvassanak többet a szegény gyerekek!
2013. március 21. | Balog Zsolt
Az olvasás és a könyvtár népszerűsítése a célja annak a pályázatnak, amit a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár, a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a tatabányai József Attila Megyei Könyvtár közösen készített. A projekt leginkább a Közép-Dunántúli Régióban élő, keveset olvasó gyermekeknek és fiataloknak szól, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, fogyatékkal élőkre, és a roma lakosság.
Álmodj szabadon!
Álmodj szabadon!
2011. augusztus 9. | Nótár Ilona
Július végén a MÁV balatonkenesei üdülője csaknem kétszáz Borsod megyei, hátrányos helyzetű fiatalnak adott otthont egy hétre. A tábor meghívott vendégei között volt Kökény Attila, a Street Együttes, és az elismert, cigány származású költő Choli Daróczi József is tartott foglalkozást a csoportoknak.
GYEREKSZÁJ
GYEREKSZÁJ
2011. augusztus 4. | Nótár Ilona
Hát, elhívtam most este, hogy beszéljünk és mondtam neki, hogy hagyjuk abba, mer ez így má nem jó, hogy nekem két csajom van. Mondta, hogy válasszak. Mondtam, hogy nekem a Kármen kell. Na, akkor kiakadt. Kiabált, meg sikítozott. Tépte a ruháját. Olyanokat csinált, hogy azt hittem, kétszer megverem.
Gyermekszáj – Az igazság az…
Gyermekszáj – Az igazság az…
2011. július 15. | Nótár Ilona
A Svábhegyen, az Eötvös út végén, a víztoronynál van egy csodás kis erdő. Ennek a zöldövezetnek a szélén kis üdülő épült még a szocializmus idején, aminek azóta megviselt falai minden év nyarán egy egész sereg napközi táboros gyermeknek adnak otthont.
Miről van itt szó?
2011. július 5. | Bogdán Péter
Igencsak mellbe vágott, amikor a minap azt olvastam, hogy a Legfelsőbb Bíróság – a roma gyermekek kilenc évi lelki megnyomorítása, intézményesített, napi szintű diszkriminációja után – végre kimondta azt, hogy Jászladányban jogellenesen különítik el etnikai alapon a tanulókat.
A HÉT KÉRDÉSE: Mi lesz a gyerekekkel, ha itt a szünidő?
A HÉT KÉRDÉSE: Mi lesz a gyerekekkel, ha itt a szünidő?
2011. június 28. | Nótár Ilona
Június közepétől indult a szünidő. A gyermekek a Vakáció szó utolsó betűit is felvésték a táblákra, megírták a témazáró dolgozatokat, továbbá kikönyörögték a jobb jegyeket vagy elfogadták a rosszabbakat. Az év végére éppen eléggé elfáradnak, hogy búcsút mondjanak az iskolai szabályoknak és élvezzék a jól megérdemelt szabadságot.
Érintés
Érintés
2010. december 5. | Bogdán Péter
Igaz, a legelítélendőbb a kisfiú történetében, hogy a szülei magára hagyták. De ha már megtörtént, akkor a nővéreknek, akiknek a betegekről való gondoskodás a hivatásuk, kutya kötelességük lenne, hogy odamenjenek a betegágyhoz, és a hosszúra nyúlt kávézás és pletykálás mellett jusson pár perc egy ártatlan és védtelen gyermek megérintésére, megsimogatására is.
Mínusz tizenöt –Gondolatok egy színházi előadás kapcsán–
Mínusz tizenöt –Gondolatok egy színházi előadás kapcsán–
2010. november 2. | Nótár Ilona
Négy tizenéves cigány gyermek ül egy-egy fémhordón, az ötödik meg ketrecbe zárva. Beatboxol az egyik srác, a másik arról mesél, mennyire éhes, a barátja, Szotyi meg hiába tanulna, lehetőséget úgyse kap, mert ha kell, ha nem, megverik a nevelők az intézetben, ahol él.
Rádöbbenteni az embereket arra, hogy ezt nem lehet
Rádöbbenteni az embereket arra, hogy ezt nem lehet
2010. szeptember 21. | Fény
Próbaperekkel, és ezeknek a sajtóban való bemutatásával akarja rádöbbenteni a társadalmat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) arra, hogy nem lehet a roma gyerekeket szegregált iskolákba kényszeríteni.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink