‘hajléktalanok’ címkével jelölt cikkek
1

Otthontalanul
Otthontalanul
2012. február 20. | Black Joe
Az idősjósok enyhülést ígérnek a jövő hétre, de addig is több száz hajléktalan keresi a menedéket a fagyhalál elől. A fedélnélküliek megnövekedett száma miatt, illetve a nagy hidegre való tekintettel megnyitották a IX. kerületben az Aszódi utcai szállót.
Hajléktalanok a ringben
Hajléktalanok a ringben
2012. január 31. | Black Joe
Több száz fedélnélküli csillogtatta meg tudását a VIII. kerületi Dankó utcában működő hajléktalanszállón rendezett sport- és játéknapon. Boksz, csocsó, sakk, ping-pong, gombfoci, valamint marokkó és malom is szerepelt a programban, amelyet a hajléktalanok, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület fenntartásában működő általános iskolák és főiskola diákjai számára állítottak össze.
Mulatság és kétely a Dankó utcában
Mulatság és kétely a Dankó utcában
2011. december 17. | PoFa
Cigányzene hallatszott a VIII. kerületi Dankó utcában. A Fűtött utcában kicsit mulathattak a hajléktalanok, akiknek - ahogy Iványi Gábor lelkész fogalmazott - ezen a szállón megengedett, hogy kicsit tovább tartsák kezükben a poharat.
Börtön helyett lakhatást
Börtön helyett lakhatást
2011. december 6. | GGy
A "Szolidaritás éjszakája" elnevezéssel demonstrációt tartottak 10 budapesti helyszínen, például a Zsinagóga előtti téren. A Börtön Helyett Lakhatást hálózat tagjai a hajléktalanokat sújtó novemberi törvénymódosítás ellen tiltakoznak.
Foci, bírók nélkül, a fair play szellemében
Foci, bírók nélkül, a fair play szellemében
2011. október 30. | PoFa
A csapatok, akárcsak korábban a legendás grundokon, egymás között döntik el a szabályokat, és a játékosok ítélik meg, ki követett el szabálytalanságot a pályán. Ilyen típusú labdarúgó-tornát rendez az Oltalom Sportegyesület jövőre nyolc olyan településen, amely különböző konfliktusokkal terhelt.
„Hálószoba a köztéren”
„Hálószoba a köztéren”
2011. szeptember 30. | Black Joe
Megoldást keres a józsefvárosi önkormányzat a hajléktalanok okozta problémákra. Kukázni már nem szabad, de vajon mi legyen azzal, aki a padon alszik? Szeptember végén népszavazást tartottak a kerületben.
Hajléktalanszálló a Gödörben
Hajléktalanszálló a Gödörben
2011. augusztus 31. | bermy
Már gyógyult, vagy gyógyulni akaró szenvedélybetegeken akart segíteni a budapesti Madridi úti hajléktalanszállón szervezett programjával a Magyar Vöröskereszt. A projekt a múlt hónapban zárult a fővárosban, a Gödör Klubban.
Tarlós ámokfutása és az egynapos szenzáció
Tarlós ámokfutása és az egynapos szenzáció
2011. május 8. | PoFa
A hajléktalanok sportnapján beszélgettünk a sokat támadott fővárosi rendelettervezetről. Arról, hogy büntetni lehet, aki „életvitelszerűen az utcán él”, valamint arról, hogy jót tesz egy sportnap a hontalanoknak, de másnapra már feledésbe merül, akár a többi bulvárszenzáció.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink