‘hegedűművész’ címkével jelölt cikkek
1
 

Holland művészek magyar kincsek nyomában
Holland művészek magyar kincsek nyomában
2013. február 24. | Balog Zsolt
A két fiatal klasszikus zeneművész, Rosanne és Daniel már régóta sikeres duót alkot. Egyszer egy olyan magyar darabot hallottak, amit cigányzenészek játszottak. Annyira megfogta őket az előadásmód, hogy ettől kezdve egyre sűrűbben hallgattak magyar cigányzenét, egy idő után pedig arra az elhatározásra jutottak, hogy akkor lehetne igazán elsajátítani ezt a stílust, ha Magyarországra utaznának, és a műfaj krémjével dolgoznának együtt.
Orosz etalonok nyomdokán
Orosz etalonok nyomdokán
2012. október 30. | kutivili
Ökrös Attila hegedűművész életében valami olyasmi történik, amelyről rengetegen álmodnak, de amely csak keveseknek adatik meg. Azoktól a példaképeitől tanulhat, akik kis kora óta komoly motivációt jelentettek a számára. A fiatal hegedűs a diploma megszerzése után Brüsszelben, a Királyi Zeneakadémián folytathatja tanulmányait, Igor és Valerij Ojsztrah osztályában. Mindig is az orosz hegedűsök jelentették számára a legnagyobb inspirációt, és most lehetőséget kap arra, hogy azon az úton menjen tovább, amelyen gyerekkorában elindult. Mielőtt elutazott volna, ellátogattunk egy próbájára, ahol Fejes Krisztina zongoraművésszel Beethoven egyik legszebb szonátájából adtak ízelítőt.
Klasszikus versenyszellem – Nyári László hegedűművész
Klasszikus versenyszellem – Nyári László hegedűművész
2012. szeptember 18. | kutivili
Számos született tehetség vált igazi művésszé Szenthelyi Miklós professzor irányítása alatt. Ha ő egyszer azt mondja valakire, hogy az a tanítványai nívós mezőnyéből is kiemelkedik, akkor az sokat elárul a fiatal várható jövőjéről. A tanár úr egyik ilyen kiszemeltje Nyári László, aki a koncertezésen kívül a versenyeket tartja a legfontosabbnak. Azt mondja, hogy elmondhatatlan érzés átélni a sikert. Ellátogattunk a Zeneművészeti Egyetemre, ahol bepillantottunk Szenthelyi professzor kurzusába, és megismerkedtünk a fiatal reménység virtuóz játékával.
A talentumok mestere a tehetségről
A talentumok mestere a tehetségről
2012. szeptember 12. | kutivili
Dénes László hegedűtanár keze alól sok fiatal hegedűművész került ki, többségük olyan, akinek a munkássága nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is meghatározó. Számos roma tehetséget juttatott el a művészi szintig, és vallja, hogy az ő adottságaik különlegesek, és hogy rendelkeznek valami plusszal. Olyan nagyszerű előadóművészeket oktatott, mint például Oláh Vilmos, Szalai Antal, vagy a Costa Concordia hajószerencsétlenségben elhunyt Fehér Sándor.
Zenei tapasztalatok az arab világból  Vajda Norbert hegedűművész
Zenei tapasztalatok az arab világból Vajda Norbert hegedűművész
2012. augusztus 14. | kutivili
ok fiatal indul útnak, hogy világot lásson, és hogy tapasztalatot szerezzen külföldön. Vajda Norbert hegedűművészt a zeneművészeti egyetem elvégzése után Libanonba hívták, ahol a szimfonikus zenekari játék mellett gyermekeket tanított a hangszer használatára. A külföldön szerzett tapasztalatait itthon szeretné kamatoztatni. Bár a fiatal hegedűs azt vallja, hogy nem könnyű ebben a szakmában érvényesülni, mégis arra sarkalja a motivált és tehetséges fiatalokat, hogy tanuljanak klasszikus zenét, és mutassák meg a világnak, hogy milyen sok tehetséges ember él Magyarországon.
Szenvedély és egyedi hangzás
Szenvedély és egyedi hangzás
2012. július 16. | kutivili
Amikor a klasszikus zene honi és külföldi képviselői Oláh Vilmosról játékáról nyilatkoznak, a legelső és talán a legfontosabb dolog, amit megemlítenek: a fiatal hegedűművész játéka rendkívül egyedi. Mélyen és érzelmekben gazdagon tolmácsolja a zenedarabokat. Dénes László, a művész egykori tanára úgy látja, hogy Vilmos egyedisége abban rejlik, ahogy hozzányúl egy-egy zeneműhöz. Nemcsak lejátssza, hanem hegedűjén elmeséli a hegedűre írt muzsikát.
Hegedűverseny Oláh Vilmos hegedűművésznek
Hegedűverseny Oláh Vilmos hegedűművésznek
2012. április 15. | kutivili
Oláh Vilmos hegedűművész zenei karrierje tizenéves kora óta ível felfelé, és nagyon úgy tűnik, hogy ez még sokáig így marad. Számtalan koncert szólistája volt Magyarországon és külföldön, nem túlzás tehát azt mondani, hogy a magyar zenei élet méltó képviselője külhonban.
Amerikai álmot élve – Kállai Ernő hegedűművész
Amerikai álmot élve – Kállai Ernő hegedűművész
2012. március 25. | kutivili
Kállai Ernő felmenői a magyar cigányzenei műfaj jeles képviselői, így nem csoda, hogy a kis Ernő már néhány évesen ügyesen játszott a hegedűjén. Hat éves volt, amikor megszületett a döntés: klasszikus zenét tanul, és ez lesz a hivatása.
A Costa Concordia igazi kapitánya – Fehér Sándor hegedűművész
A Costa Concordia igazi kapitánya – Fehér Sándor hegedűművész
2012. január 24. | kutivili
Az élet könyörtelen fordulatai távolinak tűnnek. Mindaddig, amíg valami olyan kegyetlenség történik az emberrel vagy közeli hozzátartozójával, amelyre rémálmában sem gondolna.
Borok és történetek ifjabb Kathy Horváth Lajossal
Borok és történetek ifjabb Kathy Horváth Lajossal
2011. augusztus 14. | kutivili
Ifjabb Kathy Horváth Lajos hegedűművészi pályáját már egész fiatalon eltervezte. Mindig törekedett az egyediségre, a sajátos stílus kialakítására. Egyszer, amikor vizsgázott a Zeneakadémián, Paganini 5. capriccióját adta elő. Érdekes volt látni a vizsgáztató professzorok csodálkozását.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink