‘Horváth Aladár’ címkével jelölt cikkek
1
 

Romák is csatlakoztak az éhségmenethez
Romák is csatlakoztak az éhségmenethez
2013. február 5. | GGy
Arra kéri a Pest megyei és budapesti cigány és nem cigány embereket Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom (PM) vezetője, hogy csatlakozzanak az éhségmenethez, amely február 11-én ér a fővárosba. A roma polgárjogi aktivista bízik abban, hogy a hazai közélet megújul, háttérbe szorulnak a cigányellenes politikusok, és létre jön egy „szegénypárti koalíció”.
Horváth Aladár visszatér a politikába
Horváth Aladár visszatér a politikába
2012. január 31. | GGy
Ismét mozgalmat szervez Horváth Aladár. A roma jogvédő szerint mintegy 300 ezer roma a haláltusáját vívja, és legalább kétszer ennyi nem cigány ember is hasonló sorban él Magyarországon.
Reakciók Farkas Flórián J. M. Barrosónak írt levelére
Reakciók Farkas Flórián J. M. Barrosónak írt levelére
2012. január 21. | GGy
Horváth Aladár roma polgárjogi politikus szerint, ha „megnézzük az elmúlt másfél év időszakát, a szociális problémák rendészeti módon való kezelését, a közmunkaprogram szabályozását, akkor ezek olyan súlyos történetek, amelyeket Farkas Flórián is megszavazott a Parlamentben.
Szitokszó lett a jogvédelem
Szitokszó lett a jogvédelem
2010. szeptember 10. | admin
Átalakul a Roma Polgárjogi Alapítvány – jelentette be Horváth Aladár, az alapítvány elnöke. A politikai közéletben ellenségessé vált a környezet, ezért nincs hely az ilyen típusú szervezetek számára - mondta keserűen.
Cigányt Budapest élére!
Cigányt Budapest élére!
2010. július 12. | Black Joe
Úgy tűnik, történelmi lépésre szánt el magát Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hogy főpolgármester-jelöltként kívánja magát megmérettetni. De vajon mit gondolnak róla a roma politikustársak? - audió!
Furmann Imre egyedi és pótolhatatlan volt
2010. június 3. | Black Joe
Magyarország talán legismertebb emberi jogvédője távozott közülünk. Ötvenkilenc évesen feladta a gyógyíthatatlan kórral szembeni harcot. A hazai cigányság védelmezőjére emlékezünk - audióriportunkban.
Sosi? a majálison – videó
Sosi? a majálison – videó
2010. május 10. | so si?
A hetedik Tavaszköszöntő fesztivál nagy siker volt, még úgy is, hogy idén nem jutott pénz a reklámozásra. Minden eddiginél többen látogattak el a Roma Polgárjogi Alapítvány által szervezett rendezvényre a budapesti Felvonulási térre. - videó + werkfilm!
Romajális
Romajális
2010. május 8. | Botos Nikolett
Több ezren voltak kíváncsiak a Roma Polgárjogi Alapítvány majálisára és ellátogattak a Felvonulási térre. Hogy milyen programokkal várták az érdeklődőket, és mivel kedveskedtek nekik? A következő hangos beszámolóból megtudhatják. - audió!
„Beteg a magyar társadalom”
„Beteg a magyar társadalom”
2010. április 27. | Black Joe
Horváth Aladár a választások előtt még reményteljesen beszélt az előtte álló megmérettetésről. A politikus szerint a romáknak már elegük van a megkérdezésük nélkül fejük feletti pálcatörésből. A rendezvényről természetesen nem hiányozhatott a kiváló zenészeket felvonultató cigánymuzsika. - videó
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
2010. április 13. | Black Joe
Végleg visszavonul a politikától a rendszerváltáskori roma politikus-generáció emblematikus alakja. A szalonnai és a szendrői cigányok, és cigányvezetők arra kérték, hogy induljon el a választáson Edelényben, mert nem akarnak rasszistákra szavazni. Bár a romák fele elment szavazni azon a területen, mégis csak másfél százalék szavazott rá. - Interjúnkban a kudarc okait elemzi.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink