‘iskola’ címkével jelölt cikkek
1

Iskolák finanszírozás nélkül
Iskolák finanszírozás nélkül
2011. december 31. | GGy
Legalább hat-hétezer gyereket érint az a változás, ami az alapítványi formában működő iskolák és alapfokú művészetoktatási intézmények finanszírozásában történt, és ami miatt bizonytalanná vált a működésük. Ha nem kapják meg a hátrányos helyzetűek után járó kiegészítő normatívát, akkor a jó részük be fog zárni.
Kedves tanárnő: Nincs pénzünk ceruzára
2011. augusztus 31. | Nótár Ilona
Papírt és ceruzát kerestünk mind a hatan. Nem kinek-kinek egyet, csak egyetlenegyet. „Csak maradt egy átkozott füzet meg ceruza tavalyról, hogy üzenhessek a tanárnak.” Végül a legkisebb ráakadt egy – minek is nevezik? ácsceruzára – az apánk szerszámai között.
A Kalyi Jag – a mi iskolánk
A Kalyi Jag – a mi iskolánk
2010. november 16. | Black Joe
Magyarország legnagyobb kisebbségének, a cigányságnak kevés olyan oktatási intézménye van, amelyet ténylegesen a magáénak mondhat. Ilyen a Gandhi Gimnázium és Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Nem sok ez a kettő, de legalább a mienk.
A szegénység az iskola elhagyására ösztönöz
A szegénység az iskola elhagyására ösztönöz
2010. szeptember 17. | CJI - Románia
A tanulmányok idő előtti abbahagyása az egyik legnagyobb probléma, amivel az Európai Uniónak szembe kell néznie – derül ki egy nemrégiben, egész Európa-szerte folytatott felmérésből. Románia helyzete egyáltalán nem rózsás: a romániai Oktatási Minisztérium által készített jelentés szerint az iskolából kimaradások aránya 20 százalékos.
Csepeli csoda sok segítővel
Csepeli csoda sok segítővel
2010. augusztus 20. | so si?
Közeledik az iskolakezdés, azonban sok gyereknek előtte még túl kell jutnia a pótvizsgákon. A csepeli tanodában személyre szabott, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásához igazított módszerrel dolgoznak a tanárok. Karolina matekból készül pótvizsgázni... - audió!
Jogi eszközökkel nem lehet szeretetet kicsikarni
2010. június 2. | so si?
Derdák Tibor szerint üdvözlendő az új kormánynak a tankötelezettségre vonatkozó elképzelése, miszerint megvonnák a családi pótlékot azoktól a szülőktől, akik nem járatják iskolába a gyereküket. Mohácsi Erzsébet nem ért egyet az Orbán-kormány elképzeléseivel, mert szerinte ez visszaélésekre ad lehetőséget.
Cigány, sváb, magyar a Deák Diákban
Cigány, sváb, magyar a Deák Diákban
2010. április 17. | Botos Nikolett
Egymás megismerése és elfogadása a célja a Deák Diákban megrendezett multikulturális hétnek. Hogyan sikerült ezt megvalósítani? A sorozat második részéből kiderül. - videó!
Roma gyerekek vagyunk, beszéljünk róla! – videó
Roma gyerekek vagyunk, beszéljünk róla! – videó
2010. március 23. | Botos Nikolett
Egy józsefvárosi általános iskolában egyedülálló az, amit a békés egymás mellett élés, valamint egymás jobb megismerése érdekében tesznek a pedagógusok.Videónkból kiderül, hogyan működik a módszer és az is, hogyan is látják a cigányokat a gyerekek, és mit gondolnak róluk?
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink