‘jegyzet’ címkével jelölt cikkek
1
 

Legenda a művészet hatalmáról
Legenda a művészet hatalmáról
2011. február 10. | Baranyi Laura
Az egyik videómegosztó portálon keresgélve rátaláltam egy réges-régi, buta kis szerelmes dalra, arra, ami egyszer régen, egy végtelenül szomorú időszakomban reményt adott. Azt tanította, hogy tovább kell élni az életünket, és el kell engedni a fájdalmat.
A lehetetlen küldetés
2011. január 30. | admin
Ha valaki ifjú korában nagyon tehetséges valamiben, és sokkal előrébb jár a korosztályánál, az emberekben felvetődik: vajon meddig fog ez tartani? Biztosan nem sokáig, mert majd elkallódik – mondják gyakran. A romák esetében pedig még gyakrabban, talán nem is alaptalanul. A küzdelem feladásának millió oka lehet, a gyengeségtől az ellehetetlenülő külső környezetig szinte bármi szóba jöhet. Sajnos igazán ritka kivétel, ha valakinek kis korában fedezik fel kiválóságát, s utána folyamatosan felfelé ível a pályája.
Egy évnyi élet
Egy évnyi élet
2011. január 2. | Nótár Ilona
Az elmúlt év végén azért imádkoztam, hogy még ne virradjon rám az újév első napja. Nem akarok egy újabb évet, borongós, szürke, ködbe burkolózó homályos nappalokkal. Több mint egy éve tudjuk már, hogy a papa (is) súlyos beteg.
A tanárok azt hitték, takarítónő vagyok
A tanárok azt hitték, takarítónő vagyok
2010. december 10. | Baranyi Laura
Tanulj, azt soha nem vehetik el tőled! – szajkózta anyám, amikor gyerekként nem akartam a könyv fölött görnyedni egy-egy dolgozat, vagy vizsga előtt. Az „előző rendszerben” megengedhettük magunknak, hogy testvéreimmel együtt angolul tanuljunk, zeneiskolába vagy sportolni járjunk.
Állítólag nem vagyok magyar
2010. július 27. | Black Joe
A múlt héten volt szerencsém beletekinteni egy magyar bajnoki meccsbe, amelyet az egyik ismert sportcsatorna közvetített. Igaz, ez egy tavaszi mérkőzésnek az ismétlése volt, de én ugyanolyan hévvel készültem rá, mintha élőben menne. De most már bánom, ugyanis szeretett csapatom szurkolói ismét transzparenseken keresztül üzentek a romáknak és így nekem is: "Cigányok menjetek haza!" - jegyzet
Furmann Imre emlékére
2010. május 31. | Black Joe
Nyugodtan, és bátran ki merem jelenteni, hogy a hazai cigányság egyik védelmezője hagyott itt bennünket. Egy harcossal kevesebb ezekben az előítéletekkel teli napokban. Remélem lesz olyan ember, aki megpróbál Furmann Imre nyomdokaiba lépni. Ki merem jelenteni, ha valaki megpróbálja ezt az utat követni, akkor mi romák segíteni fogunk neki.
És kitöltök azokban a napokban az én Szellememből
2010. május 23. | Nótár Ilona
Az Újszövetségben Pünkösd ünnepe egy konkrét eseményhez köthető: a Felházban jelenlévő százhúsz tanítvány imáira válaszolva Isten elküldte a Szent Szellemet, aki betöltötte a házat és a jelenlévők mindegyikét.
Üzenet az önjelölt cigányvajdának
2010. május 19. | Black Joe
Kezdem azt hinni, hogy nekem ment el az eszem. Mondják csak tényleg normális ilyet mondani? -Jegyzet arról, hogy mikor és miért lépne a Magyar Gárda soraiba egy cigány vajda.
Saját vermünkbe estünk
2010. május 11. | Black Joe
Április végén döntött a Fővárosi Közgyűlés: Kathy-Horváth Lajost nevzték ki a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ élére. A következő jegyzet arra keresi a választ, hogy vajon miért nem kerültek előtérbe a fiatal roma értelmiség képviselői?
Gyalázkodás helyett – Daróczi Dávid emlékére
2010. április 29. | Nótár Ilona
Nem értem, hogy miért kell bemocskolni, hazugságokkal vastagon bekenni, öt perces hírnévért áruba bocsátani, s csalással fenntartani a látszatát annak, hogy valóban érdekli a hamis hírverőket az Elveszett sorsa? Ha tisztelnék az emlékét, nem járulnának hozzá ahhoz, hogy közszájon forogjon ennek a közismert embernek a csöppet sem ismert élete, sorsa.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink