‘Kanada’ címkével jelölt cikkek
1

Milyen jövője van egy Kanadából hazatérő romának?
Milyen jövője van egy Kanadából hazatérő romának?
2013. március 31. | kutivili
A visszaérkező gyerekeknek ugyanott kell folytatniuk a tanulmányaikat, ahol azt a Kanadába utazás előtt félbehagyták – hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Roma Club Alapítvány szervezett, és amely a tengerentúlról kényszerűségből visszaköltözők helyzetével foglalkozott, különös tekintettel a legfiatalabbakra.
Miért éppen Kanada?
2012. március 21. | admin
Az elmúlt három év során majd tízezer magyar állampolgár kért Kanadában menekültstátuszt. A Bevándorlási és Menekültügyi Tanács ebből 1-2 százalékot tartott megalapozottnak. A bizonyítási eljárás során a magyarországi romák nehéz helyzetben vannak, egyrészt azért, mert bizonyítaniuk kellene roma származásukat, másrészt meg azt, hogy nemzetiségük miatt üldözik őket.
Kanadából is csatlakoznak a romák
Kanadából is csatlakoznak a romák
2012. február 13. | GGy
Eddig több mint ötven településről jelezték, hogy részt vesznek abban az akcióban, amelyet a romák elleni, 2008-2009-es sorozatgyilkosság áldozatainak emlékére szerveznek.
Menekülés a világba
Menekülés a világba
2011. december 9. | Nótár Ilona
Nem olvashat az ember híreket anélkül, hogy ne botlana kivándorló cigányokról szóló cikkbe. Vajon miért akarnak elmenni az országból a romák? És tényleg jobb élet várja őket a távoli országokban?
Nincs megállás
Nincs megállás
2011. október 25. | Forgács Marietta
Több mint három éve, hogy nincs szükség vízumra a kanadai kiutazáshoz. Ugyan a hosszabb kint tartózkodás még mindig engedélyköteles, azonban a romák mind a mai napig menedékkérelmek tucatjaival bombázzák a kisebbségek iránt toleráns országot.
Torontó vagy Budapest kell a roma értelmiségieknek?
Torontó vagy Budapest kell a roma értelmiségieknek?
2011. szeptember 29. | Nótár Ilona
A kivándorlás várható újabb hullámában sok értelmiségi fiatal készül elhagyni az országot. Úgy gondolják, hiába tanultak, nem találják idehaza a méltósággal vállalható helyüket. „Családunkat és tudásunkat egy másik országba kell hurcolni, mert itt nincsen helyünk”
Legjobb élményem a hazaérkezés volt
Legjobb élményem a hazaérkezés volt
2011. január 11. | Baranyi Laura
Betti hét hónapot töltött Torontóban a férjével, Ferivel és a fiukkal, Ferikével. A nő halk szavú, szelíd teremtés, a férje is hasonló. Szimpatikus, nyílt tekintetű, kedves emberek. Mindannyian nagyon örülnek, hogy újra itthon vannak Szendrőládon.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink