‘Karaván Família’ címkével jelölt cikkek
1

Otthonom a cigány kultúra
Otthonom a cigány kultúra
2012. július 12. | Balog Zsolt
A Karaván Família együttesről már biztosan sokan hallottak. A négytagú zenekar egyik különlegessége, hogy egy teljes család alkotja. Nagy István és a felesége 2002-ben hozta létre a zenekart, egy év múlva már együtt zenéltek gyermekeikkel, ifjabb Nagy Istvánnal és Nagy Nikolettel. Repertoárjuk változatos, hangzásviláguk széleskörű. A hagyományos cigányzenei stílus mellett merész dolgokra vállalkoznak: saját kedvelt stílusaikat is belecsempészik dalaikba. Így kerül zenéjükbe a Mississippi blues, a flamenco, meg a latin és a balkáni zenei elemek.
Harcsa Veronika: Fontos, hogy kiálljunk a rasszizmus ellen!
Harcsa Veronika: Fontos, hogy kiálljunk a rasszizmus ellen!
2010. december 14. | Balog Zsolt
A dzsesszénekesnő először a márciusi „Zene a Rasszizmus ellen” koncerten lépett fel a Karaván Famíliával, azóta többször is együtt álltak színpadra az autentikus roma zenét játszó zenekarral.
„Mindenki hozza a maga értékeit”
„Mindenki hozza a maga értékeit”
2010. november 29. | PoFa
Nagy István egészen fiatalon ismerkedett meg a cigány kultúrával, majd feleségül vett egy roma lányt, Icát. Két gyermekük született, István és Niki. A család most Karaván Família néven koncertezik, cigány népdalokat dolgoznak fel különböző stílusokban.
Ektomorf: A romáknak is el kéne jönni!
Ektomorf: A romáknak is el kéne jönni!
2010. július 20. | GGy
A Hegyalja Fesztivál utolsó előtti napján két roma zenekar is fellépett. A Karaván Famíliát és a Németországból hazalátogató Ektomorfot is óriási siker fogadta. - videónk a fesztiválról!
Ezért jó cigánynak lenni! – Athe Sam 5. nap
Ezért jó cigánynak lenni! – Athe Sam 5. nap
2010. június 5. | PoFa
Élőben hallottuk a Bamboleót és a Volarét, - nem az Irigy Hónaljmirigytól és nem egy lagzin a szintetizátoron játszva. Trianonról és a politikáról is beszélgettünk a poharakon mesterfokon zenélő Sárközi Józseffel. - audió + videó!
Zene a rasszizmus ellen – videó
Zene a rasszizmus ellen – videó
2010. április 5. | Botos Nikolett
A rendezvényen fellépő összes zenekar egy erre az alkalomra készült, sajátos stílusegyveleggel állt elő. Azt est folyamán a cigány kultúra keveredett a rock, a jazz és még sok más stílussal. - audió+videó!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink