‘Khamoro Együttes’ címkével jelölt cikkek
1

Hihetetlen zenei árnyalatok a Si Love – Is Love második napján
Hihetetlen zenei árnyalatok a Si Love – Is Love második napján
2012. július 21. | Balog Zsolt
"Amitől talán a legjobb dolog a zene a világon, az a hihetetlen szabadság, és a végtelennek tűnő árnyalatok, melyet, ha jól kezel az előadó, csodát tehet a hallgatóság számára" - mondta Oláh Dezső jazz zongoraművész, aki formációjával nagy sikert aratott a Si Love - Is Love Fesztivál második napján. És bizony, igaza volt, hiszen a közönség szinte mindent megkapott: az autentikus cigányzenétől a jazz-en át a latin ritmusokig, úgy, hogy mindenben volt valami klasszikus elem. Majd következett a tánc: a Karádi Rom Sam Táncegyüttes, valamint Dávid Béla Táncegyüttese. Az est legnagyobb sikere Kis Grófó volt, akit telt ház fogadott az Akvárium nagyszínpadán, és akit a közönség el sem akart engedni. Aki nem tud elmenni a helyszínre, az is meghallgathatja a fellépőket, hiszen az interneten fogható Rigó Rádió közvetíti a fesztivált.
Zene, ami összehoz
Zene, ami összehoz
2011. szeptember 29. | Nótár Ilona
A Khamoro Együttes csaknem tíz éve töretlenül menetel előre. Több generáció oláh cigány fiaiból állt össze, akik nem csupán zenélnek, hanem zenéjükkel értéket igyekeznek átadni. Muzsikájuk autentikus elemekre épül, saját örömükből és fájdalmukból építkezik, mindenek elé helyezve a humort.
A közösség háza
A közösség háza
2011. június 11. | Nótár Ilona
Festmények kézzelfogható kiállítása, a Khamoro Együttes örömzenéje közkívánatra, roma és nem roma fiatal tehetségek (a Romano Glaszo együttes tagjai) örömteli népdaléneklése és autentikus tánca várta az látogatókat a május 4-i megnyitón a kispesti Aranyházban.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink