‘média’ címkével jelölt cikkek
1

Showder helyett valóság kellene
Showder helyett valóság kellene
2010. december 11. | Nótár Ilona
Anyaszült meztelen, összezsúfolva retteg a színpadon több, mint húsz ember. A halálra várnak. Vajon felkészült-e a magyar társadalom arra, hogy hallja az eddig tudatosan elhallgatott, vagy ki nem beszélt igazságokat?
Itt az új roma műsorvezető!
Itt az új roma műsorvezető!
2010. szeptember 27. | admin
Végre ismét lesz roma műsorvezetője a Magyar Televíziónak. A tehetséges és fiatal Daróczi Tímea abból a csapatból került ki, amelyet a közszolgálati tévé roma újságírók képzésére állított össze. A tanfolyam egyébként újra elindult. - audió
Cigányozás a magyar médiában /2.
Cigányozás a magyar médiában /2.
2010. augusztus 10. | Fekete Pierre
A kilencvenes években a legtöbb riportban a romák csak bekiabálva, egyetlen tömegként mondhatták el véleményüket – hozzáteszem, ma sem jobb a helyzet. Egy ilyen interjúbeállítás azonban erősen megkérdőjelezi a riport objektivitását...
Cigányozás a magyar médiában /1.
Cigányozás a magyar médiában /1.
2010. augusztus 3. | Fekete Pierre
Hogyan jelennek meg a romák a hírekben, illetve van-e bármilyen lehetőségük arra, hogy befolyásolják a saját médiamegjelenésüket? Példák arra, hogyan nem szabad a romákat vizuálisan bemutatni - megdöbbentő videók a magyar médiából!
Daróczi Dávidra emlékezünk – videó
Daróczi Dávidra emlékezünk – videó
2010. április 9. | so si?
A 2007-ben készült videón arról beszél, hogyan került fel újságírói karrierje csúcsára és milyen volt a fogadtatása, mint az első cigány származású kormányszóvivőnek. - videó!
Joci számunkra példakép marad
Joci számunkra példakép marad
2010. április 3. | so si?
A Sosi? munkatársainak visszaemlékezése Daróczi Dávidra, egykori Rádió C-s főszerkesztőnkre. A roma srácra, aki pályafutásával megmutatta a roma fiataloknak, hogyan lehet sikereket elérni és mindemellett nem elfelejteni, honnan is jöttünk. - A volt kormányszóvivő hozzátartozói és barátai szombat este egy szál gyertyát gyújtottak a Parlament előtti rakparton azokkal együtt, akik ily módon is szerettek volna emlékezni rá.
Köz-igazi romák
Köz-igazi romák
2010. április 1. | so si?
Még a szervezők számára is meglepő sikerrel zárult a Fővárosi Roma Gyakornoki Program, amely tavaly februárban indult „Beindító” néven. Diplomás, vagy érettségizett roma fiataloknak hat hónapos gyakornoki lehetőséget kaptak Budapest közszolgálatában. Két olyan fiatalt kérdeztünk, akik sikeresen zárták a programot.
Színesre hangolva
Színesre hangolva
2010. március 19. | Botos Nikolett
Minél színesebbre kell hangolni a társadalmat, hogy a kisebbségek megfelelően mutathassák meg magukat a többség tömegében. Beszámolónk a média-konferenciáról, amelyen 14 ország civil szervezeteinek képviselői és médiakutatói vettek részt. - audió!
A gyermek, mint csali
A gyermek, mint csali
2010. március 5. | admin
Vajon tényleg szeretné-e a szenzációs hírek szerkesztője, ha a saját gyermekét mutatná a média valamilyen szélsőséges helyzetben, sokkos állapotban? Miként lehet a gyermekeket érő traumákat puszta hírré alacsonyítani, csaliként használni a nézettségi versenyben? - videó!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink