‘munkanélküliség’ címkével jelölt cikkek
1

Százezrek létbizonytalanságban
Százezrek létbizonytalanságban
2012. február 18. | Nótár Ilona
A rendszerváltás előtt szinte minden munkaképes cigány ember dolgozott. A rendszer változásával és a munkahelyek egyharmadának megszűnésével a szakképzetlen romák nyolcvan százaléka hirtelen munkanélkülivé vált. Mára immár a harmadik generációnak kell felnőni munkanélküliként, perspektíva nélkül.
MUNKANÉLKÜLI
MUNKANÉLKÜLI
2011. július 26. | admin
A diplomás munkanélküli irodában kötelező részt venni legalább egy álláskereső tréningen. Nekem is volt időpontom, reggel kilenc órára. Elmentem, de bár ne tettem volna, mert csak rosszabb lett tőle a kedvem. A HR-es hölgy azzal indított, hogy cirka délután egy óra tájban végzünk, és jobbára ő fog beszélni, mi meg hallgatjuk. Azt gyanítottam, máris hazudik, mert az egyik ügyintéző korábban felvilágosított, hogy összesen három órás lesz a program, ebből következik, hogy maximum délig tarthat. Sajtós vagyok, ok nélkül kirúgott sajtós, éreztem, hogy ennek a kis lódításnak oka van, csak még azt nem tudtam, hogy mi.
Elfújta a Széll a dalom
2011. április 18. | Forgács Marietta
A változások mindenkit érintenek. Nem menekülhetünk előlük. Munkám ugyan még van, sőt fizetést is kapok, de a saját bőrömön érzem a rossz időket.
A nikotinhiány is káros lehet
A nikotinhiány is káros lehet
2010. július 29. | Fény
A WHO korlátozná, illetve tiltaná a dohányok keverését, és az ízesítő anyagok alkalmazását. Ha a tiltó szabályozás megvalósul, az tízezer ember munkájának eltűnését jelenthetné az Észak-Alföldi régióban, mert itt dolgozik a hazai dohánytermesztésből élők csaknem nyolcvan százaléka, akiknek közel a fele roma.
Ez a választás egy cunamival ért fel
Ez a választás egy cunamival ért fel
2010. április 29. | Black Joe
A választásokról, az LMP-ről, a Jobbikról és az új lehetőségekről beszélgettünk Makai Istvánnal a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökével. Megkérdeztük azt is, hogy vajon miért nem volt munkakapcsolat a parlamentben ülő roma képviselőkkel, és miért lehetetlen együttműködni az Országos Cigány Önkormányzattal?
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink