‘művészet’ címkével jelölt cikkek
1

„Újra élnek a romák a Kossuth-ban”
„Újra élnek a romák a Kossuth-ban”
2011. október 14. | Black Joe
Hosszú évek után ismét rendszeresen állíthatnak ki roma művészek a Kossuth Klubban. Minden hónap első hétfőjén felidézik az elhunyt roma alkotók szavait, műveit a kortársak közreműködésével. Az első alkalommal Szentandrássy István képeit tekinthették meg az érdeklődök.
Modern roma festészet sajátosságai
Modern roma festészet sajátosságai
2011. július 27. | Black Joe
Péli Tamás, Balázs János, Csámpai Rozi, Szentandrássy István - néhány kiemelkedő roma festő, akinek nevét és tehetségét nem csak hazánkban ismerik. Tény, hogy a roma festészet eltér a nem romától, de vajon melyek a jellegzetes stílusjegyek és hogyan alakultak ki ezek a sajátosságok?
Az elmúlt negyven év roma festészete
Az elmúlt negyven év roma festészete
2011. január 14. | Black Joe
Cigány művészek hívnak egy meghitt látogatásra a cigány festészet világába. Megejtő őszinteséggel és nyíltsággal mutatják meg magukat. Arra vágynak, hogy lássák, értsék és megbecsüljék őket.
Carnival Mood
Carnival Mood
2011. január 8. | Balog Zsolt
Ferenc Kunhegyesi is an artist and has been a student of István Szentandrássy for ten years. Ferenc, who is also a successful Roma dancer and radio journalist, is committed to the heritage of the late Roma artist Tamás Péli and want to be a true follower of his teacher Szentandrássy. At the same time,he is looking for his own path. He lives in Kiskőrös, and most recently he has painted works in carnival mood. As he said, he is very much intrigued by what it means to hide behind a mask.
Karneváli hangulatban
Karneváli hangulatban
2011. január 8. | Balog Zsolt
Kunhegyesi Ferenc festőművész, Szentandrássy István tanítványa. A táncosként és rádiósként is sikeres roma fiatalember arra törekszik, hogy mestere méltó követője legyen. A Kiskőrösön élő művész legfrissebb festményein karneváli hangulatot teremt és leginkább most „az álarc mögé bújás” foglalkoztatja.
A bádogszobrász
A bádogszobrász
2010. szeptember 15. | Black Joe
Pálfi Mihály roma iparművész nem mindennapi kezdeményezésébe nyerhetünk betekintést. A Pálfi család ősi mestersége is hozzájárult ahhoz, hogy egy új művészeti ág keljen életre. Hódmezővásárhely most már nem csak Lázár Jánosról nevezetes. - videó
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink