‘népszámlálás’ címkével jelölt cikkek
1
 

Tizenötezer romát szólítottak meg
Tizenötezer romát szólítottak meg
2011. november 30. | GGy
Azt még nem lehet tudni, hogy idén mennyien vallották magukat cigánynak. Pontos adatokat tavaszra ígérnek, ekkor derül majd ki, hogy most több romát számoltak-e össze, mint 2001-ben. A népszámlálás mellett indított kampány eredményeit azonban már összegezni lehet, amit meg is tett az Idetartozunk stábja.
Nyolcszáz roma számlálóbiztos – soha nem látott összefogás
Nyolcszáz roma számlálóbiztos – soha nem látott összefogás
2011. november 20. | Nótár Ilona
A 2011-es népszámlálás okán jött létre az »Ide Tartozunk« kampány, melynek célja, hogy felhívják a romák figyelmet a népszámlálás fontosságára és roma/cigány identitás vállalására ösztönözzék őket.
Roma népszámlálók is dolgoznak
Roma népszámlálók is dolgoznak
2011. november 4. | Black Joe
Végéhez közeledik a népszámlálás, amely sok szempontból különbözik a tíz évvel ezelőttitől. Kampány indult azért, hogy minél több cigány vállalja a hovatartozását, illetve az idén roma számlálóbiztosok is dolgoznak.
Féljünk, vagy ne féljünk?
Féljünk, vagy ne féljünk?
2011. október 14. | Black Joe
Idén több európai országában tartanak népszámlálást, Magyarországon ez októberben zajlik. A hazai kérdőíven megtalálhatók a származást, hovatartozást firtató kérdések is, amelyek megválaszolása nem kötelező, de egy civil kampány azt sugallja, hogy érdemes időt és figyelmet szentelni a válaszra.
Cigánynak lenni vagy nem lenni?
Cigánynak lenni vagy nem lenni?
2011. szeptember 22. | Nótár Ilona
Ahogy tíz évvel ezelőtt, idén októberben is kezdetét veszi a népszámlálás, melynek egyik sarkalatos kérdése, hogy milyen nemzetiségűnek valljuk magunkat. A felmérés most is névtelen lesz, de ebben az évben nem csupán egy nemzetiséget lehet megjelölni, hanem ki mennyit érez magáénak.
Akadályok a népszámlálás körül
Akadályok a népszámlálás körül
2011. szeptember 9. | GGy
2011 októberében, tíz év után újra népszámlálás lesz Magyarországon. Ennek politikai, gazdasági, kulturális és identitásbeli hatásai a nemzetiségeket különösen érintik. A népszámlálás képet ad az ország pillanatnyi állapotáról: lakás-, jövedelmi, egészségügyi és foglalkoztatási helyzetéről.
NYÍLT VÁLASZ SETÉT JENŐ BARÁTOMNAK!
NYÍLT VÁLASZ SETÉT JENŐ BARÁTOMNAK!
2011. augusztus 8. | Bogdán Péter
Megköszönöm a válaszodat. Valóban igaz, hogy bármiről is vitázunk, nem tudok elképzelni olyan szituációt, amivel a barátságunkat meg lehetne bontani. Annak pedig különösen örülök, hogy úgy válaszoltál a Lutrira, hogy egy csomó olyan kérdést tisztáztál, amelyre a válasz szerintem sokakban a mai napig homályos.
Lutri vagy önbecsülés? (válasz Bogdán Péter írására)
Lutri vagy önbecsülés? (válasz Bogdán Péter írására)
2011. augusztus 8. | admin
Bogdán Péter, régi kedves barátunk, Lutri címmel jelentette meg írását a sosinet.hu blogján, melyben az idei népszámláláshoz kapcsolódó civil roma kampányunkról és az annak mentén kialakult vitáról fejtette ki gondolatait.
Számoljunk, vagy sem?
Számoljunk, vagy sem?
2011. július 28. | Forgács Marietta
Az őszi népszámlálás kapcsán nyílt diskurzusra hív mindenkit az IDEA Intézet. A heves vitákat kiváltó kérdés, miszerint a kisebbség tagjainak fel kell-e vállalniuk származásukat és identitásukat, régóta kényes ügy a szakemberek és a laikusok számára egyaránt.
Kockáztatsz, ha vállalod?
2011. július 25. | admin
Ha az utcán vagy beszélgetés során valaki megkérdi tőlem, hogy roma vagyok-e (le sem tagadhatnám), nem gondolkodom a válaszon: Rom som. Sőt: egy ballib cigány! Azt hiszem, ezt fontos tisztázni az elején.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink