‘OCÖ’ címkével jelölt cikkek
1

Kolompár: Zavartalanul működik az OCÖ tábor
Kolompár: Zavartalanul működik az OCÖ tábor
2010. augusztus 5. | Botos Nikolett
A kormány az idén saját kezébe vette a cigánygyerekek táboroztatását, szerintük botrányos volt az Országos Cigány Önkormányzat előző évi gyermektábora, míg Kolompár Orbán úgy véli, ők háromszor hatékonyabban oldották meg a gyerekek üdültetését. - audió
Ellenőrzésre váró támogatások – Farkas Flórián
Ellenőrzésre váró támogatások – Farkas Flórián
2010. augusztus 3. | Forgács Marietta
Egy hónapja tölti be új tisztségét Farkas Flórián, aki az integrációs programok kidolgozása érdekében, elsősorban az elmúlt nyolc év roma támogatásait kívánja felülvizsgálni. - audió!
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
Az OCÖ-tábor utolsó hónapjai Balatonlellén?
2010. július 25. | Botos Nikolett
Könnyen lehet, hogy utoljára nyaraltak együtt hátrányos helyzetű fiatalok az Országos Cigány önkormányzat táborában. Hogyan érzik magukat a gyerekek, milyen a tábor hangulata? - Videó és audió riportunkból megtudhatják.
OCÖ-átvilágítás – támadás a szervezet ellen?
OCÖ-átvilágítás – támadás a szervezet ellen?
2010. július 3. | Black Joe
A kormány szerint sötétség van OCÖ-ben. Legalábbis azért gondolhatjuk ezt, mert ismét átvilágítanák a hivatalt. Egy újabb botrány a nullával tenné egyenlővé az őszi választásokra készülő MCF esélyeit. Roma közéleti személyek az átvilágításról - audió
Kereszttűzben Kolompár Orbán hivatala
Kereszttűzben Kolompár Orbán hivatala
2010. május 15. | Black Joe
A roma közéleti személyek túlnyomó többsége nincs megelégedve az Országos Cigány Önkormányzatban folyó munkával. Sokan azt gondolják, hogy a jelenlegi vezetésnek már meg vannak számlálva a napjai. - audió!
Ez a választás egy cunamival ért fel
Ez a választás egy cunamival ért fel
2010. április 29. | Black Joe
A választásokról, az LMP-ről, a Jobbikról és az új lehetőségekről beszélgettünk Makai Istvánnal a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökével. Megkérdeztük azt is, hogy vajon miért nem volt munkakapcsolat a parlamentben ülő roma képviselőkkel, és miért lehetetlen együttműködni az Országos Cigány Önkormányzattal?
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
2010. április 13. | Black Joe
Végleg visszavonul a politikától a rendszerváltáskori roma politikus-generáció emblematikus alakja. A szalonnai és a szendrői cigányok, és cigányvezetők arra kérték, hogy induljon el a választáson Edelényben, mert nem akarnak rasszistákra szavazni. Bár a romák fele elment szavazni azon a területen, mégis csak másfél százalék szavazott rá. - Interjúnkban a kudarc okait elemzi.
Választás első forduló: 1744-en szavaztak roma jelöltekre
2010. április 12. | GGy
Az országgyűlési választás első fordulójában öt roma mérette meg magát, Horváth Aladár függetlenként, Kolmpár Orbán, Dancs Mihály, Bordás Géza és Kőszegi Zsolt pártszínekben indultak. Összesen 1744 szavazatot kaptak a képviselőjelöltek. Egyik képviselőjelölt sem kerül a parlamentbe, de lesznek romák a következő ciklusban is a pártok listáiról.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink