‘oktatás’ címkével jelölt cikkek
1

Gyökerek
Gyökerek
2010. október 30. | Bogdán Péter
Nicolas Cage Romániában forgat. Közben díszvendége volt egy olyan jótékonysági bálnak, amelyet a hátrányos helyzetű romániai roma gyerekek oktatásának támogatására szerveztek.
Fehérruhás isten leszek!/15.
Fehérruhás isten leszek!/15.
2010. október 19. | admin
„Én még soha nem hallottam a romákról ilyen nézőpontból. A roma közösséghez szeretnék tartozni. Olyan értékeket őriztek meg, amiket mi már rég elfelejtettünk” – mondták a hallgatóim az egyik konzultációm végén. Az én dolgom ebben a csoportban csupán annyi volt, hogy elmondtam az igazat.
A ládiak tanodája
A ládiak tanodája
2010. október 12. | Baranyi Laura
A Szendrőládi Tanodát még az Oktatási Minisztériumban is jól ismerik. Olyannyira, hogy mintaként szolgál a környékbeli falvaknak is. A Káló testvérek, Norbert és Károly most lehetőséget kaptak egy tanodahálózat kialakítására a hátrányos helyzetű borsodi kistérségben.
Új képzési programok hátrányos helyzetűeknek
2010. szeptember 3. | Fény
Az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége hátrányos helyzetű, fiatal diplomásoknak hirdetett ösztöndíjas, lakhatási támogatást is nyújtó követségi, szakmai képzést. A BHIM RAO Egyesület és a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány pedig olyan pályázatot írt ki, amely a művészeten és kultúrán keresztül törekszik a roma identitás megismertetésére és megerősítésére az általános iskolások körében. Az Amerikai Egyesült Államok Budapesti [...]
Fehérruhás isten leszek!/12.
Fehérruhás isten leszek!/12.
2010. augusztus 21. | so si?
Azonnal felkértek, hogy tartsak egy előadást, mely egyben bemutatkozás is, az oktatótestület számára. Hogy szédültem-e, amikor kimentem az épületből? Hát persze! - Nili blogja folytatódik!
Csepeli csoda sok segítővel
Csepeli csoda sok segítővel
2010. augusztus 20. | so si?
Közeledik az iskolakezdés, azonban sok gyereknek előtte még túl kell jutnia a pótvizsgákon. A csepeli tanodában személyre szabott, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásához igazított módszerrel dolgoznak a tanárok. Karolina matekból készül pótvizsgázni... - audió!
Amit a Gandhi adhat
Amit a Gandhi adhat
2010. augusztus 10. | Pusztai G. Krisztián
A tizenhat év alatt több százan tették le az érettségi vizsgát és egyre több végzett gandhis diák kerül be a a felsőoktatásba, hogy az államvizsga letétele után bővítse a diplomás romák táborát. - videó!
Pert nyert Mohácsi Erzsébet a Somogy Online ellen
2010. július 29. | Fény
„Nem ez volt az első eset, hogy a helyi sajtó a szegregációs per alatt félretájékoztatta az olvasókat, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt már nem hagyjuk annyiban” – válaszolt a Roma Sajtóközpont kérdésére Mohácsi Erzsébet.
Cigány, sváb, magyar a Deák Diákban
Cigány, sváb, magyar a Deák Diákban
2010. április 17. | Botos Nikolett
Egymás megismerése és elfogadása a célja a Deák Diákban megrendezett multikulturális hétnek. Hogyan sikerült ezt megvalósítani? A sorozat második részéből kiderül. - videó!
Roma gyerekek vagyunk, beszéljünk róla! – videó
Roma gyerekek vagyunk, beszéljünk róla! – videó
2010. március 23. | Botos Nikolett
Egy józsefvárosi általános iskolában egyedülálló az, amit a békés egymás mellett élés, valamint egymás jobb megismerése érdekében tesznek a pedagógusok.Videónkból kiderül, hogyan működik a módszer és az is, hogyan is látják a cigányokat a gyerekek, és mit gondolnak róluk?
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink